ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Payroll Union – “Will You Still Remember Me?” (Θα με Θυμάσαι Ακόμα;)

Ιστορίες θρησκευτικής βίας και περιορισμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την αναζήτηση ψυχρών, σκληρών δολαρίων.

Το συγκρότημα αφηγείται ιστορίες από τα σύνορα ενός έθνους στα σπάργανά του. Ακούμε ιστορίες ανθρώπινου φόβου και τραγωδίας από την οπτική γωνία του αναβιωτή, του δολοφόνου, της μάγισσας, του θύματος της μασονικής συνωμοσίας και του θλιμμένου χήρου.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Will You Still Remember Me?” από τους The Payroll Union. Κυκλοφόρησε το 2015 μέσα από το άλμπουμ “Paris of America”, ένα συναρπαστικό αντισυμβατικό μουσικό κομμάτι.

The Payroll Union

Δημιουργήθηκαν το 2009 στο Σέφιλντ από τον Pete David με την ιστορία τους να μοιάζει με έναν περιοδεύοντα θίασο που αλλάζει μέλη τα πρώτα χρόνια του ταξιδιού. Στο πιο πρόσφατο σχήμα της μπάντας εκτός από τον Pete συμμετέχουν οι Tom Baxendale (κιθάρα), Paul Heath (μπάσο), Ben Fuller (ντραμς). Με επιρροή από τους Bob Dylan, The Who, The Walkmen και Neil Young, οι The Payroll Union γράφουν τραγούδια βασισμένα στην ιστορία των ΗΠΑ του 19ου αιώνα.

Ένας θορυβώδης εφιάλτης αντι-φολκ συναντά το Post-Rock, οι The Payroll Union συνεχίζουν να προσπαθούν να εκλαϊκεύσουν την αγάπη για την ιστορία, ενώ εξακολουθούν να παρατηρούν ότι η ιστορία είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποτέ αντικειμενική.

The Payroll Union

Εμπνευσμένοι από τη βία και το χάος του παρελθόντος, γράφουν και ερμηνεύουν ξεχασμένες ιστορίες της ιστορίας για το ζοφερό παρελθόν ενός έθνους.

Υπάρχουν ορισμένες ιστορικές αναφορές όπως η πεινασμένη κατοχή μιας νέας γης, θρησκευτικές παραδόσεις που τροφοδοτούν τις συγκρούσεις, ο αλκοολισμός, η πορνεία και οι απίστευτα αδυσώπητες συνθήκες, που δημιουργούν γραφικές εικόνες μιας συγκεκριμένης περιόδου της αμερικανικής ιστορίας. Τα έχουμε δει σε πίνακες, λογοτεχνία και κινηματογράφο, αλλά τώρα, το συγκρότημα από το Σέφιλντ μας διηγούνται ιστορίες αυτής της εποχής.

The Payroll Union

Με 2 EP στο ενεργητικό τους Underfed & Underpaid και Your Obedient Servant και τα άλμπουμ The Mule and The Elephant και Paris of America, το συγκρότημα έχει αφήσει το στίγμα του στην αναπτυσσόμενη σκηνή της Americana στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο τελευταίο τους έργο, Paris of America, εξερευνούν την επιδημία ταραχών που έπληξε τους δρόμους της Φιλαδέλφειας τη δεκαετία του 1840. Ζώντας στις ιστορίες των ριζοσπαστών συγγραφέων, των αντικαθολικών, των κηρύκων και των βίαιων αρχηγών της πτέρυγας, το άλμπουμ πραγματεύεται μια πόλη σε μεγάλη αναταραχή, που διαλύεται.

Η αποφυγή των αυθαίρετων υποθέσεων του παρελθόντος, της μουσικής και της ζωντανής εμφάνισης του συγκροτήματος είναι βάναυση και καταστροφική. Ο τρόμος των ιστοριών συνδυάζεται με τη σκοτεινή απειλή του ήχου τους.

The Payroll Union

Ο δίσκος είναι αποτέλεσμα ενός έργου συνεργασίας με την Arts Enterprise στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Ο τραγουδοποιός, Pete David, συνεργάστηκε με τον ιστορικό, Dr. Andrew Heath, για να εξετάσει πώς μπορούν να ειπωθούν ιστορίες του παρελθόντος με διαφορετικούς τρόπους. Στην πορεία, συνεργάστηκαν με έναν σκηνοθέτη, εικονογράφους και καλλιτέχνες του Σέφιλντ, και αρκετούς άλλους μουσικούς, για να ζωντανέψουν αυτές τις περίπλοκες, συνυφασμένες αφηγήσεις μιας αμερικανικής πόλης του 19ου αιώνα.

Απέδειξαν ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αφοσίωσης τόσο στις πνευματικές όσο και στις συναισθηματικές πτυχές της τέχνης τους με απεικονίσεις χαρακτήρων που είναι ιστορικά ακριβείς και, στο επίκεντρο όλων, βαθιά ανθρώπινες.

The Payroll Union

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button