ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Gunman Αnd The Holy Ghost – “Just Need It One More Time” (Το Χρειάζομαι Ακόμα Μία Φορά)

“Όσο υπάρχουν ιδέες που μας ενθουσιάζουν, μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε”, Hákon Aðalsteinsson.

Τα ψυχεδελικά 60s ήταν μια εποχή που οι μουσικοί προσπαθούσαν, πρώτα απ’ όλα, να αλλάξουν τον εαυτό τους με τη μουσική τους. Είναι λίγοι μόνο άνθρωποι που μπορούν να μεταφερθούν αμέσως στην ατμόσφαιρα της θρυλικής δεκαετίας του 1960, και οι Gunman Αnd The Holy Ghost δημιουργούν αυτού του είδους τη μουσική. Δημιουργήθηκε υπό τη θεϊκή έμπνευση της εποχής της καλειδοσκοπικής ποπ, και με την υποστήριξη των πρωτοποριακών της ρετρό ποπ, The Brian Jonestown Massacre, αυτή είναι μουσική που έχει σχεδιαστεί για να κάνει Soundtrack τις φανταστικές ταινίες που πλάθονται στο μυαλό μας.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Just Need It One More Time” από τους Gunman Αnd The Holy Ghost. Κυκλοφόρησε το 2018 μέσα από το άλμπουμ “House For The Dying”, τα φωνητικά του Hákon αιωρούνται πάνω έναν κόσμο που ακόμα κι όταν καταρρέει γύρω μας, υπάρχει ακόμα κάτι όμορφο να βρεθεί στα ερείπια.

Gunman And The Holy Ghost

Οι Gunman And The Holy Ghost, είναι το σόλο έργο του Ισλανδού μουσικού Hákon Aðalsteinsson. Ο Hákon, ο οποίος τώρα ζει στο Βερολίνο, έχει παίξει στο παρελθόν στο ισλανδικό συγκρότημα Singapore Sling, επί του παρόντος είναι ο Frontman του βερολινέζικου συγκροτήματος The Third Sound, καθώς και μέλος των The Brian Jonestown Massacre. Ξεκίνησε ως δευτερεύον έργο με Ισλανδούς φίλους στο Βερολίνο, αποτελούμενο από μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σύνθεση μελών, οι Gunman & The Holy Ghost τώρα καταλήγουν σε ένα προσωπικό έργο.

Μια συγχώνευση των ειδών του Dark Folk, Americana, Alternative Country, Desert και Shoegaze. Η μουσική του είναι κορεσμένη από τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του αμερικανικού νότου και τη βαθιά μελαγχολία με μια ξεχωριστή ψυχεδελική αίσθηση.

Gunman And The Holy Ghost

Ο ήχος του είναι εμπνευσμένος από τα πάντα, από τον Lee Hazlewood και τον Hank Williams μέχρι τους The Jesus and Mary Chain. Ένα ηχητικό ταξίδι, μια εξερεύνηση της σκιάς και του φωτός μέσα από έναν λαβύρινθο συναισθημάτων. Σαν μία περιπλάνηση σε ένα ονειρικό τοπίο όπου η πραγματικότητα θολώνει και διαλύεται, μία πρόσκληση να βυθιστούμε στα ατμοσφαιρικά του βάθη και να παρασυρθούμε ανάμεσα στο φως και το έρεβος.

Gunman And The Holy Ghost

Μια διαδρομή στην καθημερινότητα — εκείνες τις στιγμές μοναξιάς, που είτε επιλέξαμε είτε μας αναγκάστηκαν — και μια υπενθύμιση ότι, ακόμα και στις πιο απομονωμένες στιγμές μας, υπάρχει πάντα κάτι όμορφο να βρούμε αν είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε.

Στο τελευταίο άλμπουμ, “The Death of Gunman and The Holy Ghost” (2022), ο Hákon έπαιζε και ηχογράφησε όλη τη μουσική εντελώς σόλο στο στούντιο του σπιτιού του. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι μια αναφορά στο τέλος ενός κεφαλαίου και στην αρχή ενός άλλου.

Gunman And The Holy Ghost

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button