ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Black Egg – “Back To Nature” (Επιστροφή στη Φύση)

Θέλουν να δημιουργήσουν μουσική που είναι κάτι περισσότερο από αυτό, μια αισθητική που θα μπορούσε να αλλάξει ζωές, μια τέχνη του να ζεις και να πεθαίνεις.

Η μουσική τους περπατά στα μονοπάτια ενός Jarboe (Swans), αντλώντας από τις παραδόσεις των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής και εκείνες των Βεδουίνων της ερήμου της Σαχάρας.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι το “Back To Nature” από τους Black Egg. Κυκλοφόρησε το 2015 μέσα από το άλμπουμ “Songs Of Death And Deception”, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που μας καλεί επιτακτικά να επιστρέψουμε στη φύση.

Black Egg

Οι Black Egg δημιουργήθηκαν το 2012 στη Ντιζόν από το Γάλλο Usher San, ο οποίος δραστηριοποιείται στη μουσική σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, περισσότερο γνωστός από συγκροτήματα όπως οι Norma Loy και Die Puppe. Στη διεθνή αυτή μπάντα επίσης συμμετέχουν η Corina Nenuphar από την Αυστρία, ο Normotone που ζει στη Βέρνη και οι Peter Render και Sebastien Faits Divers.

Δεν είναι μόνο ένα συγκρότημα, είναι ένας μυστικός κώδικας, μια συλλογικότητα, ένας δρόμος προς το φως, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αισθητική που αλλάζει βαθιά τη ζωή μας.

Black Egg

Το όνομα τους Black Egg (Μαύρο Αυγό), που επίσης υπάρχει στις περισσότερες φωτογραφίες μέσα στα άλμπουμ τους, καθώς και στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει αποτελεί μεταφορά για πολλά πράγματα. Είναι μία έννοια ψυχική, αλλά μπορεί και σωματική, αναφέρεται στη μελαγχολία, αλλά και στη θέληση, στο μαύρο φως που υπάρχει μέσα στις ψυχές μας.

Οι δημιουργίες τους είναι μέρος της φύσης, στο δάσος με τα δέντρα, τις πέτρες και τα πνεύματα τριγύρω. Ο ερωτισμός είναι πολύ σημαντικός για αυτούς, οι στίχοι πολύ συχνά μιλούν για σεξ, ευχαρίστηση, μαγεία, μαζοχισμό, επιθυμίες, θάνατο, πόνο κ.λπ.

Καθώς οι ρίζες του είναι στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, έχει επηρεαστεί από μπάντες εκείνης της εποχής όπως οι Suicide, Fad Gadget, Einstürzende Neubauten, Cabaret Voltaire, Tuxedomoon, PIL, Coil και παλαιότερα συγκροτήματα όπως οι Velvet Underground και The Stooges.

Black Egg

“Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι μια αλλαγή στο Status της μουσικής για τους ανθρώπους. Στη δεκαετία του εξήντα η μουσική ήταν πολύ σημαντική και άλλαξε τον τρόπο σκέψης και ζωής για πολλούς ανθρώπους. Όταν ένα σπουδαίο συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ ήταν πολύ σημαντικό, και ο ίδιος ο δίσκος ήταν ένα είδος φετίχ αντικείμενο που περίμενες με χαρά και αγωνία. Μετά ήρθε το CD, και τώρα έχουμε το MP3, τη μουσική στην άυλη μορφή της, απλώς ένα προϊόν χωρίς καμία φυσική έκφραση, στη χειρότερη περίπτωση. Ήδη με τη μορφή του CD η πτυχή του φετίχ της μουσικής έκφρασης είχε χαθεί. Αυτές οι αλλαγές έχουν αλλάξει την αντίληψη της ίδιας της μουσικής, και γι’ αυτό προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο βινύλιο, έτσι η μουσική συνεχίζει να είναι μια τελετουργία, να είναι σημαντική. Και κάτι σαν κατεύθυνση στη ζωή μας, ηθική, τέχνη του να ζεις και να πεθαίνεις”, Usher San.

Το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο A Golden Thread: The Three Fates, κυκλοφόρησε το 2021, είναι ένας φόρος τιμής στις μοίρες, έκφραση αμείλικτης αλήθειας με όλα τα μέσα υπάρχουν, με λόγια, θορύβους, κραυγές.

Black Egg

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button