ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Birch Book – “The Trip Goes On” (Το Ταξίδι Συνεχίζεται)

“Ο δρόμος είναι φαρδύς, το πέρασμα ελεύθερο, το ταξίδι συνεχίζεται και συνεχίζεται ατελείωτα”…

Για όσους έχουν αυτιά για να ακούσουν, καρδιά για να αισθανθούν και μυαλό για ταξίδια… Υπάρχουν εκστατικές φωνές του ανέμου στα κλαδιά των δέντρων και μυστικιστικά μονοπάτια μέσα από μαγεμένους κήπους της φύσης, που περιμένουν να ληφθούν.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “The Trip Goes On” από τους Birch Book. Κυκλοφόρησε το 2006 μέσα από το άλμπουμ Fortune & Folly, ένα επικό μουσικό κομμάτι, μια περιπλάνηση με οδηγό την αλήθεια που δεν θέλουμε με τίποτα να τελειώσει…

Birch Book

Οι Birch Book δημιουργήθηκαν στο Portland και αποτελούν ένα δευτερεύον έργο του Αμερικανού μουσικού Bobin Jon Michael Eirth, γνωστός ως B’Eirth ή B’ee. Σε αντίθεση με το συγκρότημα του In Gowan Ring, που εστιάζει περισσότερο σε μεσαιωνικές και ψυχεδελικές επιρροές, είναι ένα σόλο έργο στο οποίο άλλοι μουσικοί βοηθούν μόνο περιστασιακά στα όργανα όπως οι Seth Eames (κιθάρα), Annabel Lee (βιόλα).

Ασυνήθιστες αρμονίες αποκαλύπτουν ένα οραματικό ηχοτόπιο, εμπλέκοντας σε μυθικά τοπία για να πλέξουν το υπερβατικό και το εγκόσμιο. Εξερευνά μια λιγότερο πειραματική και ψυχεδελική πλευρά επιλέγοντας έναν πιο απλό, ροκ λαϊκό ήχο. Η ενορχήστρωση εξισορροπεί την κιθάρα και μια επιλογή από άρπες και φυσαρμόνικα.

Birch Book

Η μουσική τους είναι μια έκφραση της αγάπης τους για τις μουσικές τέχνες, γνήσια, ξεχωριστή, οξυγόνο σ ένα κόσμο όπου το προβλέψιμο και το τυποποιημένο είναι το εύκολο και το συνηθισμένο. Είναι γεμάτη αλήθεια και ανάγκη για επιστροφή στην ανθρώπινη φύση, μακριά από το καθεστώς απάθειας που ζούμε.

Αφηγείται ιστορίες από αγγέλους μέσα από αυτοσχέδια όργανα και ανθρώπινη φωνή. Πειραματίζεται και χωρίς να έχει πάει σε κάποια σχολή, κατασκευάζει ο ίδιος τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιεί. Για τα περισσότερα πράγματα είναι αυτοδίδακτος και πειραματιστής, νομίζει ότι η “διαίσθηση” και η “σκέψη” για τα πράγματα, καθώς και η προοπτική από τους άλλους είναι ο τρόπος με τον οποίο ανακαλύπτει πράγματα και αναπτύσσει τεχνικές.

Το τελευταίο τους άλμπουμ Heart Star Gift (2021) είναι ένα ταξίδι προβληματισμού, ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής μέσα από απόκοσμες μελωδίες.

Birch Book

“The Trip Goes On” (Το Ταξίδι Συνεχίζεται)

When the open sky meets the trail
When the restless wind blows on the sail
My listless leaves will flutter fall
When the horizon’s beckon calls

The road is wide, the passage free
The trip goes on and on endlessly
Through all the ways to no return
Should I stumble, I may learn

Stitch a patch upon my pack
Hoist the sac upon my back
With my staff and one good eye
I may laugh and I may cry

The road is wide, the passage free
The trip goes on and on endlessly…

Birch Book

Όταν ο ανοιχτός ουρανός συναντά το μονοπάτι
Όταν ο ανήσυχος άνεμος φυσά στο πανί
Τα άτονα φύλλα μου θα κυματίζουν
Όταν καλεί ο ορίζοντας

Ο δρόμος είναι φαρδύς, το πέρασμα ελεύθερο
Το ταξίδι συνεχίζεται και συνεχίζεται ατελείωτα
Μέσα από όλους τους δρόμους προς το χωρίς επιστροφή
Πρέπει να σκοντάφτω, μπορεί να μάθω

Ράψε ένα μπάλωμα στο σακί μου
Σήκωσε τον σάκο στην πλάτη μου
Με το ραβδί μου και ένα καλό μάτι
Μπορεί να γελάσω και να κλάψω

Ο δρόμος είναι φαρδύς, το πέρασμα ελεύθερο
Το ταξίδι συνεχίζεται και συνεχίζεται ατελείωτα…

Birch Book

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button