Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό: Οι κατευθύνσεις της ΦΙΦΑ

Προσχέδιο με τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα συμβόλαια και τις συμφωνίες, με την αισιοδοξία να «υπερισχύει η κοινή λογική», έστειλε χθες η FIFA σε συλλόγους, ενώσεις ποδοσφαιριστών και λίγκες.

Το σχέδιο 27 σελίδων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού από την FIFA που θα δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες, θα περιλαμβάνει οδηγίες για συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου, τους δανεισμούς με οψιόν αγοράς, ημερομηνίες μεταγραφών και τις συμφωνίες.

Αυτό που στάλθηκε χθες, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb, δεν αποτελεί το τελικό έγγραφο, αλλά παραμένει προς διαβούλευση, αναμένοντας προτάσεις από συλλόγους, παίκτες και πρωταθλήματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν, για παράδειγμα, τα υπάρχοντα συμβόλαια χωρίς τη συμμετοχή όλων των μερών. Η παράταση της σεζόν, ωστόσο, θα επιτρέψει στα ενδιαφερόμενα μέρη, συλλόγους και ποδοσφαιριστές, να μπορούν να επωφεληθούν από την παράταση του συμβολαίου περίπου για τους επόμενους δύο μήνες.

Σημαντικό κομμάτι είναι και αυτό που αναφέρεται στους δανεισμούς, με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για το καλό του ποδοσφαίρου. Σε κάθε περίπτωση, ένας παίκτης που είναι τώρα δανεικός από την ομάδα Α στην ομάδα Β, δεν θα μπορεί να παίξει στην ομάδα Α ακόμη και σε περίπτωση επιστροφής, επειδή η αγορά δεν θα είναι ανοικτή και δεν μπορεί να εγγραφεί.

Η πρόθεση είναι να διατηρηθεί η ακεραιότητα των διοργανώσεων με την ίδια ομάδα.

Όσο αφορά την μεταγραφική περίοδο, μπορεί να διαρκέσει το πολύ δώδεκα εβδομάδες και μπορεί να φτάσει μέχρι την έναρξη της νέας περιόδου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button