Ποδόσφαιρο

Το «ξεπέταγμα» στο MLS και η καταξίωση στη Ρέιντζερς: Αυτός είναι ο Ζοσέ Σιφουέντες

Η καριέρα του μέσου από του Εκυαδόρ που βρίσκεται πολύ κοντά στον Άρη.

Ο Άρης είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, φέρνοντας στην Ελλάδα τον Ζοσέ Σιφουέντες, έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα καλά χρόνια της καριέρας του.

Για τον Σιφουέντες, το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο. Η Ουνιβερσταντέα Κατόλικα από το Εκουαδόρ ήταν η πρώτη ομάδα που του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο, το καλοκαίρι του 2016.

Ακολούθησαν δύο συνεχόμενες σεζόν δανεισμού στην Αμέρικα, με την οποία πραγματοποίησε 19 εμφανίσεις, για να αποδεσμευτεί από την Κατόλικα το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα από μόλις 6 συμμετοχές.

Η LAFC των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν η ομάδα που πίστεψε στο ταλέντο του και δαπάνησε 2.7 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την ομάδα του Εκουαδόρ, στην πρώτη του φορά εκτός της πατρίδας του.

Από τον χειμώνα του 2020 μέχρι και το καλοκαίρι του 2023, ο Σιφουέντες μέτρησε 121 συμμετοχές στην ομάδα του MLS, κατακτώντας τόσο το κύπελλο όσο και το Supporters’ Shield, την αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Τον Αύγουστο του 2023, η Ρέιντζερς έδωσε 1.4 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της, με την «εκτόξευση» του 25χρονου χαφ να πραγματοποιείται στη Σκωτία.

Εκεί μέτρησε 20 αγώνες με 2 ασίστ, παίζοντας σε προκριματικά Champions League και ομίλους Europa League, παίρνοντας και το Κύπελλο Σκωτίας τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, παραχωρήθηκε δανεικός στην Κρουζέιρο, για να καταγράψει 12 συμμετοχές στη Βραζιλιά.

Ο Άρης «ποντάρει» πολλά πάνω στον Ζοσέ Σιφουέντες, καθώς βλέπει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βελτιώσει ολόκληρη τη λειτουργία του κέντρου της ομάδας.

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button