Γενικά

Το νέο Puma οδηγεί τη Ford στην εποχή του εξηλεκτρισμού

Στην πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Ford θα παρουσιάσει 14 νέα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια στο σύστημα κίνησής τους μέχρι το 2020, αρχής γενομένης από το νέο Ford Puma.

Το ολοκαίνουργιο Puma ανοίγει νέους ορίζοντες για την Ford αποτελώντας ουσιαστικά μόλις το πρώτο βήμα της -από τα πολλά που θα ακολουθήσουν- στην εξηλεκτρισμένη εποχή που απλώνεται μπροστά μας. Αλλά το νέο Ford δεν στέκεται μόνο εκεί. Με απρόσμενα μεγάλους χώρους, πανέξυπνες λύσεις πρακτικότητας και προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας, ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV.

Puma Ford

Οι εξωτερικές διαστάσεις του νέου Puma είναι προσαρμοσμένες στις αστικές απαιτήσεις, ενώ η σχεδίαση ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην ανθρωποκεντρική σχεδίαση της Ford, δίνοντας δυναμική και κομψότητα ταυτόχρονα. Την ίδια στιγμή, η καμπίνα εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία και την πρακτικότητά της. Ο χώρος αποσκευών είναι ο πιο εύχρηστος της κατηγορίας, καθότι σχεδιάστηκε με βάση την ανάλυση των πραγματικών αναγκών που έχουν οι πελάτες. Χωράει 456 lt και μπορεί να συνδυαστεί με το καινοτόμο MegaBox, έναν βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο-κουτί 80 lt, με πλάτος 76,3 cm, μήκος 75,2 και ύψος 30,5 cm. Είναι αδιάβροχος και εύκολα καθαριζόμενος, ιδανικός για λερωμένα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες ή άλλες ασχολίες.

Η ψηφιακή τεχνολογία και η διαδραστική εμπειρία δίνουν επίσης το «παρών» στο νέο Puma, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, καθίσματα με μασάζ, ασύρματη φόρτιση smartphone και υψηλή διασύνδεση. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 που φιλοξενείται στην κεντρική οθόνη αφής 8” υποστηρίζει όλες τις επιλογές συνδεσιμότητας, ενώ μέσω του FordPass Connect έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε μια σειρά από λειτουργίες από το κινητό σας τηλέφωνο.

Puma Ford

Παρόντα είναι και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως το αυτόματο φρενάρισμα και το ενεργό cruise control με λειτουργία Stop & Go, αλλά και το Local Hazard Information, που ειδοποιεί τον οδηγό για κινδύνους ακόμα κι εάν δεν είναι άμεσα ορατοί, ανταλλάσσοντας δεδομένα με τα άλλα αυτοκίνητα και τα τοπικά δίκτυα.

Κορυφαία είναι και η μηχανολογική τεχνολογία, έτσι ώστε το νέο Puma να προσφέρει απλόχερα απόλαυση και μέγιστη οικονομία στον οδηγό. Το αποκορύφωμά της είναι το 48βολτο υβριδικό σύστημα που αυξάνει την απόδοση, βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει την κατανάλωση και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του πολυβραβευμένου κινητήρα 1.0 EcoBoost.

Puma Ford

Το ήπιο υβριδικό σύστημα που εγκαινιάζεται στο νέο Puma χρησιμοποιεί αερόψυκτη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, η οποία ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα. Όταν ο οδηγός επιταχύνει, ο μικρός ηλεκτροκινητήρας ενισχύει τη λειτουργία του βενζινοκινητήρα μεταφέροντας ενέργεια στο στροφαλοφόρο άξονα μέσω ιμάντα. Έτσι, σε αστικό περιβάλλον, η μείωση της κατανάλωσης φτάνει έως και 10%, ενώ μειώνονται και οι εκπομπές CO2. Παράλληλα, βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του βενζινοκινητήρα στις χαμηλές στροφές με θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις.

Το νέο Ford Puma προσφέρεται με 8ετή εργοστασιακή εγγύηση και είναι διαθέσιμο στην χώρα μας στις εκδόσεις Titanium, ST-Line και ST-Line X. Σε τιμή που ξεκινά από τα €20.097 και μπορεί να γίνει δικό σας με τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα Ford Finance, από 0% προκαταβολή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button