Γενικά

Το νέο Opel Corsa είναι εδώ, με νέα εμφάνιση και νέες τιμές

Το ανανεωμένο σε εμφάνιση, τεχνολογίες και κινητήρες Opel Corsa βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των εγχώριων αντιπροσωπειών με τιμές που ξεκινούν από τις €17.900.

Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια στην αγορά, το δημοφιλές Opel Corsa δέχθηκε μια εκτενής ανανέωση και λανσάρεται στην ελληνική αγορά με νέα εμφάνιση -που έχει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη μάσκα Vizor που πρωτοείδαμε στο Opel Mokka, ανανεωμένους κινητήρες και νέες τεχνολογίες.

Opel Corsa

Το γερμανικό best seller που έκανε το ντεμπούτο του στην Διεθνή Έκθεση Mobility του Μονάχου, γοητεύει με τη νέα του σχεδίαση, ενώ τεχνολογίες αιχμής κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη. Το νέο Corsa υιοθετεί υψηλή τεχνολογία κάτω από το καπό του, με το Corsa Electric να είναι πλέον ισχυρότερο, με βελτιωμένη μπαταρία που επιτρέπει αυτονομία έως και 405 km, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Το νέο Corsa είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που θα διατίθεται με mild hybrid σύστημα 48V. Έτσι, το νέο Corsa προσφέρει στους πελάτες μια ευρεία επιλογή συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία, υβριδικές προτάσεις, καθώς και αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Opel Corsa

Σε επίπεδο εμφάνισης, οι σχεδιαστές έδωσαν στο νέο Corsa ακόμα πιο μοντέρνο και στιλάτο χαρακτήρα. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι αδιαμφισβήτητα το Opel Vizor, η χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας που κοσμεί πλέον όλα τα νέα μοντέλα Opel. Η μαύρη μάσκα καλύπτει το μπροστινό τμήμα του Corsa και ενσωματώνει ιδανικά τη γρίλια, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το λογότυπο της μάρκας, τόσο εμπρός όσο και πίσω, αποτυπώνεται με μαύρο ή ματ σατινέ χρώμα. Οι εμφανείς εισαγωγές αέρα χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα είναι μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές από πριν, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική προσωπικότητα του Corsa στον δρόμο. Στο πίσω μέρος, το έμβλημα «CORSA» εμφανίζεται τώρα στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Opel Corsa

Στη καμπίνα, οι αλλαγές ξεκινούν με τις νέες επενδύσεις των καθισμάτων και στον λεβιέ ταχυτήτων και το νέας σχεδίασης τιμόνι. Τις εντυπώσεις, ωστόσο, κλέβει ο νέος πλήρης ψηφιακός πίνακας οργάνων και το νέο σύστημα infotainment. Η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, multimedia και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ενημερωμένο περιεχόμενο, που συλλέγει διαρκώς πληροφορίες από το περιβάλλον και εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προτιμήσεις των επιβατών.

Opel Corsa

Όπως και στην τελευταία γενιά του Astra, έτσι και εδώ υιοθετήθηκε η φιλοσοφία της «αποτοξίνωσης» με το σύστημα πλοήγησης να προσφέρει συνδεδεμένες υπηρεσίες, αναγνώριση φυσικής ομιλίας με την εντολή «Hey Opel» και ενημερώσεις over-the-air.

Επιπλέον, η απεικόνιση των πληροφοριών από τα συστήματα πλοήγησης και πολυμέσων στην έγχρωμη οθόνη αφής 10’’, όπως και στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, έγινε ακόμα πιο ευκρινής, ώστε όλες οι σημαντικές πληροφορίες να είναι εμφανείς σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ένα ακόμη στοιχείο άνεσης του νέου Opel Corsa είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός συμβατού smartphone στο σύστημα πολυμέσων, μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto,αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του.

Opel Corsa

Το 2019, το Corsa εισήγαγε την προσαρμοζόμενη αντιθαμβωτική τεχνολογία φωτισμού Intelli-Lux LED matrix στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, αποδεικνύοντας την αποστολή της Opel να καθιστά τις καινοτομίες διαθέσιμες σε όλους. Οι μηχανικοί εργάζονται συνεχώς για περισσότερη εξέλιξη και το νέο Corsa αποτελεί απόδειξη αυτής της δέσμευσης. Τα συνολικά 14 μεμονωμένα στοιχεία LED εξασφαλίζουν μια φωτεινή εμπειρία οδήγησης, αφού προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός με μεγαλύτερη ακρίβεια από πριν, για να μην τυφλώνονται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

Το νέο Corsa εφοδιάζεται παράλληλα με πολλά ακόμα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και πιο ασφαλή, όπως το σύστημα πλευρικής προστασίας και η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης. Πολλά από αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συμπεριλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και αναγνώριση πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, η αναγνώριση των πινακίδων οδικής σήμανσης, η αναγνώριση κόπωσης οδηγού και το park pilot πίσω.

Opel Corsa

Σε επίπεδο συστημάτων κίνησης, ξεκινάμε από την κορυφή της γκάμα και το νέο Corsa Electric που προσφέρει περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερη ισχύ, βελτιωμένη μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία. Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα: έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 115 kW/156 PS και αυτονομία έως και 405 km, καθώς και τη δοκιμασμένη επιλογή των 100 kW/136 PS με βελτιωμένη τιμή αυτονομίας, που φτάνει μέχρι τα 357 km (WLTP).

Αμφότερα αποδίδουν 260 Nm ροπής και η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h, Ενώ για τα 0-100 km/h αρκούν μόλις 8,1’’ για την ισχυρή έκδοση και 8,7’’ για την έκδοση των 136 PS. Όσον αφορά τη φόρτιση, η μπαταρία του νέου Corsa Electric μπορεί να φορτίσει έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 100kW. Εκτός από τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,4 kW, προαιρετικά διατίθεται και ένας τριφασικός φορτιστής, ισχύος 11 kW.

Επιπλέον, το νέο Opel Corsa είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που προσφέρεται με 48V τεχνολογία υβριδικής κίνησης. Το σύστημα περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν βενζινοκινητήρα 1,2 lt, απόδοσης είτε 100 PS είτε 136 PS, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργούν μαζί ή ξεχωριστά, ώστε να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας και οι επιδόσεις.

Opel Corsa

Σε σύγκριση με αντίστοιχες μη ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, το νέο Corsa Hybrid, μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 15% στην κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, κυρίως στην κίνηση της πόλης, όπου έως και το 50% του χρόνου οδήγησης μπορεί να καλυφθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το νέο Opel Corsa βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της μάρκας σε όλη την Ελλάδα, με τιμή που ξεκινά από τα €17.900 για τη βασική έκδοση Edition 1,2 lt 75hp με μηχανικό κιβώτιο. Οι υβριδικές εκδόσεις του νέου Corsa αναμένονται στην Ελληνική αγορά μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2024.

Opel Corsa
ΈκδοσηΤιμή
1.2 75 PS Edition€17.900
1.2 75 PS Edition Pack €18.800
1.2 75 PS GS €20.300
1.2Τ 100 PS Edition €19.100
1.2Τ 100 PS Auto Edition€21.200
1.2Τ 100 PS Edition Pack€20.300
1.2Τ 100 PS Auto Edition Pack€23.700
1.2Τ 100 PS GS€21.500
1.2Τ 100 PS GS Pack €23.300
1.2Τ 100 PS GS Auto €23.600
1.2Τ 100 PS GS Pack Auto €23.800
1.2Τ 100 PS Ultimate€26.200
1.2Τ 100 PS Ultimate Auto€28.200
1.2Τ 130 PS GS Auto  €24.600
1.2Τ 130 PS GS Pack Auto€26.800
1.2Τ 130 PS Ultimate Auto €29.300
Electric Elegance από €40.600

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button