Ποδόσφαιρο

Το μαγικό ταξίδι του Γκαλτιέ: Από βοηθός στον Άρη μέχρι τον πάγκο της ακριβότερης ομάδας του κόσμου

Με πολύ δουλειά, ο Κριστόφ Γκαλτιέ από βοηθός στην Ελληνική Super League έφτασε στο σημείο να βρίσκεται σε μία ομάδα που μπορεί κάλλιστα να κατακτήσει το Uefa Champions League.

Μετά από μία σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής (κυρίως) στα γήπεδα της Γαλλίας, ο Γκαλτιέ αποφάσισε ότι θα ασχοληθεί με την προπονητική. Ότι θα δουλέψει δίπλα σε καλούς προπονητές για να κάνει βήματα μπροστά, με υπομονή και επιμονή.

Ο Γκαλτιέ το 2001 πέρασε από τον Άρη, με τους ανθρώπους που τον έζησαν να τονίζουν ότι φαινόταν εξ αρχής ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που κάνει εμπεριστατωμένη δουλειά και λειτουργεί πάντα με σοβαρότητα.

Μετά από το πέρασμα του από τη Θεσσαλονίκη σε ένα δύσκολο διάστημα για τον Άρη, δε βιάστηκε για το επόμενο βήμα. Πήγε και δούλεψε ως βοηθός σε Μπαστιά, Αλ Αίν, Πόρτσμουθ και Σόσο και Λυόν, πριν το πιο σημαντικό βήμα της καριέρας του, στην Σεντ Ετιέν.

Εκεί μετά από 13 μήνες ως βοηθός, πήρε την ευκαιρία του για πρώτη φορά σαν Head Coach. Το αποτέλεσμα; Να κοουτσάρει τους «στεφανουά» για 361 παιχνίδια με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Ακολούθησαν άλλα 176 παιχνίδια με την Λιλ, με τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Τη σεζόν 2020-21 ο Γκαλτιέ οδήγησε την ομάδα του στο πρωτάθλημα της Ligue 1 κόντρα στην Παρί!

Μετά και από μία επιτυχημένη σεζόν στη Νις, ο Γκαλτιέ πλέον είναι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του. Όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει την Παρί τον Εμπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ, έχοντας την ευκαιρία να φτάσει -αργά ή γρήγορα- στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button