Ποδόσφαιρο

Το εντυπωσιακό στατιστικό νικών του Άρη μέσα από την Λίγκα!

Η Super League παρουσίασε αριθμούς και στατιστικά για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ με ειδική αναφορά στις νίκες και την άμυνα του Άρη…

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Χορταστικά όσον αφορά τα γκολ, ξεκίνησαν τα Playoffs του πρωταθλήματος Super League Interwetten. Μεγάλα σκορ και μια μόνο ισοπαλία και αυτή με σκορ 2-2. Κάθε εβδομάδα αναδεικνύει γεγονότα και ιστορίες με ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-0, έχοντας να τον κερδίσει με τρία γκολ εδώ και 12 χρόνια. Από τις 24 Μαΐου 2009, 4-1 (36′ πέναλτι Καραγκούνης, 41′ κεφαλιά Γκάμπριελ, 59′ σουτ Σαλπιγγίδης, 90′ σουτ Πετρόπουλος – 64′ σουτ Αναστασάκος) στα Playoffs στο “Σπύρος Λούης”.

Ακόμη ήταν η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, που ο Παναθηναϊκός κερδίζει δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα αυτό συνέβη σε διάστημα 21 ημερών. Τότε, το 2015, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τρία παιχνίδια στη σειρά.

Για τον Παναθηναϊκό αυτή ήταν η ευρύτερη νίκη στη σεζόν, καθώς με τρία γκολ διαφορά είχε να νικήσει από την 1η Μαρτίου 2020, 4-1 το Βόλο, όταν ακόμα είχαμε κόσμο στα γήπεδα.

Όσο για ντέρμπι συνολικά, ο Παναθηναϊκός είχε να πετύχει τόσο ευρεία νίκη, από τις 23 Μαΐου 2016, όταν είχε επικρατήσει της ΑΕΚ με 3-0, πάλι σε Playoffs.

Επίσης ο Παναθηναϊκός πέτυχε για δεύτερη μόλις φορά στη σεζόν τρία γκολ, αλλά για πρώτη στην έδρα του, αφού η μοναδική άλλη ήταν όταν νίκησε 3-2 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει με ευκολία, καθώς ήταν η τρίτη φορά που πετυχαίνει τουλάχιστον πέντε γκολ σε ένα αγώνα. Μάλιστα στη Λαμία είχε πετύχει έξι. Ήδη για πρώτη φορά στην ιστορία του σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και του μένουν οκτώ για να το κάνει και στα 36 όλου του πρωταθλήματος.

Έφτασε τα 70 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 90 στη σεζόν. Έχει τρεις ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό γκολ στη σεζόν. Ο Ελ Αραμπί έχει 24, ο Αχμέντ Χασάν και ο Γιώργος Μασούρας από 12. Ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας έχουν διψήφιο αριθμό και στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έμεινε για 10 παιχνίδια στη σειρά αήττητος από την ΑΕΚ. Από 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν η ΑΕΚ είχε νικήσει 2-1 και προκριθεί στο Κύπελλο, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 10 αγώνες. Οι εννέα από αυτούς είναι για το πρωτάθλημα.

Και τα δύο αυτά σερί είναι ισοφάριση ρεκόρ. Από το 2004 ως το 2008 ο Ολυμπιακός είχε ξαναμείνει 10 παιχνίδια χωρίς ήττα, επτά για το πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο.

Και από το 1970 ως το 1975 είχε μείνει αήττητος από την ΑΕΚ για εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει και πάλι την ΑΕΚ στην έδρα της με 5-1 και από τότε η ΑΕΚ δεν είχε ξαναδεχτεί πέντε γκολ στην έδρα της για 49 χρόνια.

Για την ΑΕΚ ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της, που, από καταβολής Α’ Εθνικής το 1959, δέχεται τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε εντός έδρας αγώνα σε επίσημο αγώνα.

Ο Άρης ενίσχυσε τη θέση του με τη νίκη 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης καθώς αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και έξι από την πέμπτη θέση, που είναι τώρα η ΑΕΚ.

Είναι η 16η νίκη του Άρη, που συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί με τις 15 τελευταίες να μην δέχεται γκολ! Αν εξαιρέσουμε την πρώτη επί της Λαμίας με 3-1, όπου δέχτηκε πρώτος γκολ, και στις 15 επόμενες νίκες του δεν έχει δεχτεί γκολ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button