Ποδόσφαιρο

Τούντζιαρης: «Απόδειξη ανωτερότητας του Άρη στο Ηράκλειο, έχει… καρύδια ο Καρυπίδης»

Φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Τούντζιαρης, γενικός αρχηγός του Εργοτέλη και πρώην μέλος της ομάδας του Άρη που είδε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα;

Για το ΟΦΗ-Άρης:

Το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν μια απόδειξη του Άρη της ανωτερότητας επί του ΟΦΗ όπως και πολλών ομάδων. Ήταν ένα εύκολο απόγευμα όπως ήρθε το παιχνίδι, αν και τα παιχνίδια τα κάνουν εύκολα οι ποδοσφαιριστές.

Ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Και από το κίνητρο, την διάθεση και την ψυχολογίας.

Για τον φετινό Άρη:

Η εντύπωση που μου κάνει φέτος ο Άρης είναι πως όταν ένας προπονητής μπορεί να βάζει στο γήπεδο τον Ματέο Γκαρσία και τον Μαντσίνι φαίνεται η διαφορά του φετινού Άρη σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά.

Αυτό είναι το ιδιεατό, να έχει δύο παίκτες ισάξιους σε κάθε θέση. Μπορεί να δημιουργήσει κάποιες φορές προβλήματα, αυτήν την στιγμή όμως στον Άρη όλοι έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους και για αυτό η ομάδα προχωράει.

Για το ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα το ότι ο Άρης έχει μία τέτοια πορεία:

Είναι καλό για το πρωτάθλημα ότι υπάρχουν και άλλες διεκδικήτριες. Είναι πολύ σημαντικό να μπει σε αυτήν την διαδικασία και ο Άρης ώστε το προϊόν που λέγεται Ελληνικό ποδόσφαιρο να μεγαλώνει και το θέαμα να είναι καλύτερο για τους φιλάθλους.

Φυσικά και δεν είμαστε Αγγλία -μακάρι να ήμασταν- αλλά είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουν και άλλες διεκδικήτριες του τίτλου πέρα από αυτές που είχαμε συνηθίσει.

Για το αν είναι δίκαιη η δεύτερη θέση για τον Άρη:

Η θέση του Άρη φυσικά και είναι δίκαιη και θα μπορούσε με λίγη παραπάνω τύχη σε κάποιες στιγμές να είναι ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Είναι καλό να βγαίνουν Έλληνες προπονητές στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουν σε τόσο μεγάλα κλαμπ όπως ο Άρης. Είναι σημαντικό για τον προπονητή του Άρη ότι μπορεί και διαχειρίζεται τόσες πολλές προσωπικότητες.

Αν μπορούσα να του δώσω μια συμβουλή θα του έλεγα να συνεχίζει να δουλεύει σε αυτό το κομμάτι για να πετύχει.

Ενώ συνέχισε:

Όταν υπάρχουν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές είναι πολύ λεπτή η κλωστή που μπορεί να σπάσει αν νιώσει κάποιος αδικημένος. Αν τα πράγματα είναι καλά στην διαχείριση των χαρακτήρων μπορεί να οδηγήσει στην κορυφή ομάδες με τέτοιο ρόστερ.

Για τον Καρυπίδη:

Πρέπει να έχει πολλά καρύδια για να φτάσεις μετά από αυτά που πέρασε ο Άρης εδώ που έφτασε, για να μπει σφήνα στους υπόλοιπους. Μπορεί να μην έχει μεγάλη οικονομική δύναμη, αλλά κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, ξέρει πως να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Πέρυσι όταν όλοι πίστευαν ότι ο Άρης είναι στο χείλος του γκρεμού κατάφερε να ενισχύσει την ομάδα και να την φτάσει αυτήν την στιγμή στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Για όσους φοβόταν μήπως ο Άρης «ξεφουσκώσει»:

Το μέγεθος του Άρη δεν είναι μικρό. Δεν είναι επαρχιακή ομάδα για να φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει, Ο κόσμος και η δυναμική της ομάδας δείχνουν ότι είναι από τα φαβορί για την τριάδα. Δεν υπολείπεται ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την ΑΕΚ.

Για το αν θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες:

Φαίνεται πως θα ξεκινήσουμε… ιού θέλοντος. Πιστεύω το αργότερο το Σαββατοκύριακο 9 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε. Θα εξαρτηθεί φυσικά και από την υγειονομική κατάσταση της χώρας.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος από τον χώρο του αθλητισμού να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι θέμα των επιδημιολόγων. Όλοι αυτοί είχαν μια δυσκολία να καταλάβουν ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και δεν είμαστε εστίες μετάδοσης του ιού.

Για το πέρασμα του από τον Άρη:

Δεν ήμουν σε καλές στιγμές στον Άρη. Ήταν στιγμές που όλοι όσοι αγαπάνε την ομάδα θέλει να ξεχάσει. Το μόνο που έχω κρατήσει είναι η αγάπη και η τρέλα του κόσμου. Χαίρομαι που η ομάδα έχει κάνει βήματα μπροστά, είμαστε διεκδικητές του τίτλου και θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους εμάς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button