Ποδόσφαιρο

Τοπαλίδης: “Σωστή η ανανέωση Ένινγκ, μπορεί το κύπελλο ο Άρης”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Γιάννης Τοπαλίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το που βρίσκεται:

Είχα έρθει στην Στουτκάρδη για το Μπάγιερν-Τσέλσι μία μέρα πριν κλείσουν τα πάντα και έμεινα εκεί πέρα. Έχω όμως στην Γερμανία τα παιδιά μου, τον αδερφό μου και έχω ζήσει πολλά χρόνια εδώ.

Για το πως αντιμετώπισε ο κόσμος την καραντίνα:

Αυτό που βλέπω στην Γερμανία και με αυτούς που συζητάω βλέπω ότι όλοι έχουν μία αμφιβολία για τα μέτρα, ότι ήταν κάπως υπερβολικά. Οι ειδικοί λένε βέβαια άλλα πράγματα.

Για την πορεία του Άρη και την ανανέωση του Ένινγκ:

Για να μην γίνομαι κουραστικός, ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα που θα είναι στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Έχει πάρα πολύ κόσμο, έχει ένα καταπληκτικό γήπεδο και έχει πολύ μεγάλη παράδωση.

Λόγω του ότι ο Άρης πήγε καλά αυτό το διάστημα πιστεύαμε ότι θα συνεχίσουν με τον Ένινγκ.

Για το αν ήταν σωστή απόφαση η ανανέωση με τον Ένινγκ:

Βέβαια, ήταν σωστή απόφαση. Ο Άρης έχει μία ομάδα που την περιμέναμε ψηλά. Με τον Ένινγκ έδειξε μία καλή εικόνα, αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν καλή ομάδα.

Για την έλλειψη φιλάθλων στην Γερμανία που επέστρεψε η δράση:

Είναι πολύ αρνητικό, ο κόσμος κάνει ατμόσφαιρα, είναι διαφορετικά τα παιχνίδια, αλλά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών κερδίζει και πάλι τα ματς.

Σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο ποδόσφαιρο.

Για το κύπελλο:

Το καλό είναι ότι ο Άρης πάει για ένα γκολ, και με 1-0 προκρίνεται. Και η ΑΕΚ δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη, γιατί να μην προκριθείς.

Για το αν οι παίκτες θα είναι επηρεασμένοι από την αποχή:

Θα φανεί αυτό στα πρώτα παιχνίδια. Αλλά αν πάρουμε παράδειγμα από αυτά που βλέπαμε, στην Μπουντεσλίγκα εμφανίστηκαν οι παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Κίμιχ με την Ντόρτμουντ έτρεξε 14 χιλιόμετρα.

Φυσικά οι παίκτες δεν θα είναι στο 100% αλλά γρήγορα θα βρουν τον ρυθμό τους.

Για το ότι ο Ένινγκ εμπιστεύεται έναν συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών:

Αυτό σημαίνει ότι τους εμπιστεύεται απόλυτα. Ότι με αυτούς τους παίκτες βλέπει ότι μπορεί να έχει επιτυχία. Σαφώς και είναι καλό να έχεις 18 παίκτες, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία του και η εκτίμηση του.

Αφού πάει καλά η ομάδα προφανώς έχει δίκαιο.

Για την κριτική που δέχεται ο Ένινγκ ορισμένες φορές:

Όταν και πολλές φορές ρωτάνε και σε εμένα ότι “έπρεπε να βάλει όντως αυτόν τον παίκτη” τους απαντάω ότι δεν γίνεται να ξέρουμε καλύτερα από τον προπονητή που βλέπει όλη την εβδομάδα την ομάδα του.

Για τον Άγγελο Χαριστέα:

Ο Χαριστέας είναι αυτός που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την συνέχεια. Αυτός θα πάρει τις αποφάσεις και από εκεί θα κριθεί.

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι σε μία ομάδα είναι προπονητής και τεχνικός διευθυντής. Αυτοί θα αποφασίσουν πως θα στελεχώσουν το τιμ τους.

Για το κύπελλο:

Πιστεύω ότι μπορεί ο Άρης να πάρει το κύπελλο. Πιστεύω βέβαια ότι είναι δύσκολο. Γιατί και η αντίπαλοι είναι καλοί, και αν πάει στον τελικό κάθε αντίπαλος θα είναι πολύ δύσκολος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button