Μπάσκετ

Τολιόπουλος στο EuroCup: «Προτεραιότητά μου να παραμείνω στον Άρη»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του EuroCup παραχώρησε ο Βασίλης Τολιόπουλος, με αφορμή την παρουσία του Άρη στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για την επιθυμία του να συνεχίσει τους κιτρινόμαυρους, τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά και τους στόχους στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Συγχαρητήρια για την πρώτη νίκη στη σεζόν του EuroCup. Τι σας επέτρεψε να κερδίσετε το παιχνίδι;

“Ευχαριστώ. Σίγουρα, ήταν η άμυνά μας. Είναι η κύρια εστίασή μας, η άμυνά μας. Αυτό θέλει περισσότερο ο προπονητής μας, να παλεύουμε για κάθε κατοχή, να είμαστε πολύ σωματικοί και να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να νιώθει άνετα και «κάνουν τα πράγματα που θέλουν να κάνουν».

Υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο Παλέ ντε Σπορ. Πόσο σημαντική είναι αυτή η υποστήριξη και να βλέπεις τόσους πολλούς οπαδούς του Άρη στις εξέδρες στα παιχνίδια του EuroCup;

«Οι οπαδοί του Άρη ήθελαν η ομάδα να επιστρέψει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση γιατί αυτή είναι μια μεγάλη ομάδα. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και η ομάδα δεν έπαιξε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πάρα πολλά χρόνια, οπότε είναι γιορτή για αυτούς. Τους απολαμβάνουν πραγματικά και μας υποστηρίζουν πραγματικά, και είμαστε ευλογημένοι που έχουμε αυτούς τους οπαδούς στο γυμναστήριό μας.”

Πρόκειται για ένα κλαμπ με παράδοση. Δεν είχε παίξει EuroCup από το 2016. Πόσο μεγάλη τιμή είναι να επαναφέρεις τον Άρη στο EuroCup;

“Όπως είπα, είναι πολύ ωραίο να έχουμε την ομάδα πίσω στο EuroCup. Θα έλεγα ότι είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για όλους μας, να επιστρέψουμε με τον Άρη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά όπως το EuroCup. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε αυτό γιατί οι ομάδες είναι πολύ καλές, οι παίκτες είναι πολύ καλοί και θα δώσουμε το 150% του εαυτού μας για να είμαστε όλο και καλύτεροι και να αγωνιστούμε».

Αυτή είναι η πρώτη σου σεζόν στο EuroCup. Είναι λίγο νωρίς, αλλά πώς βλέπεις το EuroCup μέχρι τώρα;

“Το EuroCup είναι τελείως διαφορετικό επίπεδο ταχύτητας από αυτό που έχω συνηθίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι και να παίζεις εδώ στο EuroCup. Όπως είπα, οι ομάδες είναι πολύ καλές, οι παίκτες είναι πολύ “Καλά, και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, να είσαι πάντα συγκεντρωμένος γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, τότε η άλλη ομάδα θα τιμωρήσει. Μου αρέσει πολύ”.

Νέος σε αυτό το επίπεδο είναι και ο κόουτς Καστρίτης. Έχεις παίξει μαζί του δύο χρόνια. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα γι ‘αυτόν ως προπονητής;

“Πιστεύω ότι είναι πραγματικά υποστηρικτικός. Είναι υπέροχος τύπος εντός και εκτός παρκέ. Θα σε προσέχει. Θα σε ρωτάει πάντα, πώς είσαι, πώς νιώθεις, ποιες είναι οι σκέψεις σου… Και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα μαζί του. Είναι ένας τύπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις και όλοι στην ομάδα έχουν καλή σχέση μαζί του. Υποστηρίζει πραγματικά τους πάντες.”

Έκανες ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην καριέρα σου από τότε που επέστρεψες στον Άρη, παίζοντας μεγαλύτερο ρόλο. Πόσο σημαντικό ήταν για εσένα;

“Ήθελα πολύ να μείνω στην ομάδα. Είχα μια υπέροχη σεζόν πέρυσι και ήξερα ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει στην Ευρώπη. Ήθελα να μείνω λόγω του προπονητή και των οπαδών μας. Μου άρεσε πέρυσι και επίσης. Έπαιξα πολύ καλά, οπότε ήταν προτεραιότητά μου να μείνω εδώ. Και όταν ξέραμε ότι θα παίξουμε το EuroCup, είχα όλα όσα χρειαζόμουν για να έχω άλλη μια πολύ ωραία σεζόν. Θα δουλέψω σκληρά για να πάνε όλα καλά.”

Προέρχεσαι από τον Ολυμπιακό. Τι έμαθες γενικά στον σύλλογο και ειδικότερα παίζοντας με τον Βασίλη Σπανούλη;

«Το να παίξω με τον Βασίλη ήταν ένα από τα όνειρά μου από μικρός. Ήταν το είδωλό μου και περνούσα πολύ καλά βλέποντάς τον να παίζει και να αγωνίζεται. Όπως είπα και πριν, ήταν υπέροχο πράγμα για μένα γιατί είδα πώς ήταν ως χαρακτήρας εντός και εκτός παρκέ και πόσο αποφασισμένος ήταν να κερδίσει, ακόμα κι αν ήταν εξάσκηση, ακόμα κι αν ήταν, δεν ξέρω, εύκολο παιχνίδι. Ήταν πάντα εκεί με το «μάτι της τίγρης» να κερδίσω και έμαθα πολλά από αυτό».

Πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ άλλες ομάδες εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζουν να βελτιώνονται και να γίνονται καλύτερες;

«Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στο Final Four τα τελευταία δύο χρόνια και ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος αυτή τη σεζόν και έχουμε πέντε [ελληνικές] ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να είναι καλύτερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. να έχουμε ομάδες στην EuroLeague και στο EuroCup και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες αυτές τις πολύ καλές ομάδες, προσπαθώντας να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό γιατί θα φέρουν μικρά παιδιά στο γυμναστήριο για να αρχίσουν να παίζουν μπάσκετ, και αυτό θα είναι καλό και για εμάς Εθνική ομάδα. Θέλουμε να μπουν νέοι παίκτες, να μπουν σε ομάδες μπάσκετ και να συμμετάσχουν».

Το επόμενο παιχνίδι σας είναι εναντίον της Σλασκ στην Πολωνία. Πόσο σημαντικό είναι να συνεχίζεις να κερδίζεις, να πάρεις μια εκτός έδρας νίκη και να είσαι ακόμα πιο σίγουρος για τη συνέχεια;

“Ήταν ήδη πολύ σημαντικό να νικήσουμε την Turk Telekom. Αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο EuroCup. Θέλουμε να πάρουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη στο δρόμο στο EuroCup γιατί “Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάμε μπροστά σε αυτόν τον διαγωνισμό. Θέλουμε να είμαστε όλο και καλύτεροι.”

Τι θα ήταν μια καλή σεζόν για τον Άρη γενικότερα και για εσάς ειδικότερα;

“Θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου, να είμαι όσο καλύτερα μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου. Πιστεύω ότι θα είναι μια υπέροχη χρονιά για όλους μας. Στόχος μας είναι να είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μία από τις πρώτες έξι ομάδες του ομίλου μας στο EuroCup που θα φτάσει στα πλέι οφ και να δούμε πού θα είμαστε στο τέλος της σεζόν».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button