Ερασιτέχνης

Τμήμα Ορειβασίας ΑΣ Άρη: Εξόρμηση στο φαράγγι του Ενιπέα

Ο Α.Σ Άρης διοργανώνει στις 08/05 ημερήσια πεζοπορική εξόρμηση στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο μυθικό φαράγγι του Ενιπέα.

Το φαράγγι του Ενιπέα είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του Όλυμπου. Εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, χαράδρες και ρεματιές, γραφικές ξύλινες γέφυρες, μικροί καταρράκτες και βάθρες συνθέτουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον και ένα μυθικό σκηνικό.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει αυστηρώς στις 07:30 από τη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Βούλγαρη (Everest). Μετά από δυο ώρες θα αφιχθούμε στην περιοχή «Πριόνια» Ολύμπου (υψόμετρο 1075 μ.) απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας. Σκοπός μας η διάσχιση του φαραγγιού με τερματισμό στο Λιτόχωρο.
Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες με σχετικά χαλαρό ρυθμό μέσω ενός μοναδικού σε ομορφιά μονοπατιού με οκτώ ξύλινα γεφύρια, συνολικού μήκους 12 χλμ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα πραγματοποιηθούν αρκετές στάσεις για να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την θέα. Θα περάσουμε δίπλα από το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καθώς και από το σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου στο οποίο υπάρχει εκκλησάκι με αγίασμα. Μετά την άφιξη μας στο Λιτόχωρο μπορούμε να γευματίσουμε η να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποια ταβέρνα η καφέ ενώ στις 18.00 θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη.

Κόστος συμμετοχής
Για μέλη του ΑΣ Άρης: 16 €
Για μη μέλη του ΑΣ Άρης: 20 €

Απαραίτητος Εξοπλισμός
Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια η αθλητικά παπούτσια, τζάκετ, αδιάβροχο, πάνω από 1.5 λίτρα νερό, σνακ, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, δεύτερο μπλουζάκι.
Κρατήσεις θέσεων – πληρωμές (έως Πέμπτη 05/05)
1) Στο γυμναστήριο ARIS Fitness & Sports, γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, οδός Αλκμήνης 69 και ώρες 09:00 – 23:00
2) Στο κυλικείο του εθνικού κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης, οδός Αγίου Δημητρίου και ώρες 20.30 – 22.30
Πληροφορίες στο 6983884762 (Σταύρος Σαράπης – Έφορος ορειβασίας) και στο 6985911448 (Νικόλαος Κοκκαλιώτης – Προπονητής)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button