Ποδόσφαιρο

Τι μπορεί να κρατήσει ο Άρης και τι πρέπει να αλλάξει… επειγόντως

Tι έκανε καλά ο Άρης στο ξεκίνημα της σεζόν και τι πρέπει να αλλάξει το επόμενο διάστημα.

Η πορεία του Τόλη Τερζή στον πάγκο του Άρη τη φετινή σεζόν περιορίστηκε στους έξι αγώνες. Σε αυτό το διάστημα οι κιτρινόμαυροι έδειξαν μερικά θετικά στοιχεία ενώ είχαν και αρκετά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι.

Ξεκινώντας από τα θετικά, ο Άρης έχει καταφέρει να περιορίσει σε τεράστιο βαθμό το πόσο απειλείται από τις στημένες φάσεις. Μόλις το 6,4% των κόρνερ των αντιπάλων καταλήγουν σε σουτ και μόλις μία προσπάθεια αντιπάλου από κόρνερ σε αυτά τα έξι παιχνίδια κατέληξε εκτός εστία.

Ακόμη ο Άρης βρίσκει ευκαιρίες στο transition, βρίσκοντας σουτ στις μισές του αντεπιθέσεις και όντας ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν «τρέχει» από τη δεξιά πλευρά.

Τέλος σε ότι αφορά τα θετικά, ο Άρης έχει 1,48 expected goal ανά παιχνίδι, ασφαλώς θετικό δείγμα για την επίθεση της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά όμως ο Άρης δέχεται ευκαιρίες οι οποίες ισούνται με περίπου 1 expected goal ανά παιχνίδι, δείγμα της προβληματικής εικόνας που υπάρχει στην άμυνα της ομάδας. Δέχεται περισσότερες απειλές από σετ παιχνίδι σε σχέση με το πόσο απειλεί εκείνος, σε μία εξάδα αγώνων με ομάδες που θεωρητικά δεν τρομάζουν.

Aκόμη με εξαίρεση το παιχνίδι στο Βουκουρέστι ο Άρης έχει ελάχιστα κλεψίματα, κατά μέσο όρο 33 ανά παιχνίδι. Μάλιστα στα δύο παιχνίδια με την Αραράτ αλλά και στα ματς με Λαμία και ΟΦΗ οι κιτρινόμαυροι είχαν λιγότερα κλεψίματα από τον εκάστοτε αντίπαλο τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button