ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Τι έκαναν οι παιχταράδες του Άρη πριν έρθουν στη Θεσσαλονίκη;

Στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ο Άρης! Οι βάσεις της επιτυχίας των Θεσσαλονικέων μπήκαν τη σεζόν 2018-19, όταν αποκτήθηκαν τέσσερις παίκτες – κολώνες.

Να τονιστεί, πριν τα πολύ ενδιαφέροντα που ακολουθούν, ότι αξίζει ρίξετε μια ματιά στη στοιχηματική που στηρίζει την προσπάθεια του Άρη, την betshop.

Γράφει ο Θοδωρής Ρίγανης (Betarades):

Επί Πάκο Ερέρα, το καλοκαίρι του 2018 ήρθαν στο σύλλογο οι ποιοτικοί Χαβιέ Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γαρσία και το χειμώνα του 2019 ο Σάββας Παντελίδης εισηγήθηκε την απόκτηση του δυναμικού αμυντικού Λίντσεϊ Ροζ. Αυτή η τετράδα είναι από τους βασικούς λόγους της καλής πορείας των «κιτρίνων» τα τελευταία χρόνια. 

Χαβιέ Ματίγια: Με εμπειρία και πόδι δυναμίτη! 

Ο γεννημένος τον Αύγουστο του 1988 στο Τολέδο μέσος εντυπωσιάζει στην πρώτη έξοδο από τη χώρα του, ίσως περισσότερο και από ότι η ευειδής σύντροφός του το αντρικό κοινό. Με φαρμακερό δεξί πόδι, ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις στατικών φάσεων, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ. Με το «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2009 και έμεινε στην ομάδα ως το 2011.

Χαβιέ Ματίγια

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπέτις, χωρίς, όμως, να πείσει, και για αυτό το 2012 βρέθηκε δανεικός στη Μούρθια, που αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Βρήκε χρόνο συμμετοχής και κατάφερε να σκοράρει 12 φορές, με αποτέλεσμα οι Σεβιγιάνοι να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Την άρπαξε από τα μαλλιά, αλλά ένα ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο έβαλε τέλος στην καριέρα του στους «πράσινους». Πριν από τον Άρη, που όπως λέει και ο ίδιος του έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει μία δεύτερη ποδοσφαιρική νιότη, περιπλανήθηκε στη Σεγούντα Ντιβισιόν, με τις φανέλες των Έλτσε και Ταραγόνα. 

Μπρούνο Γκάμα: Ο «υδραυλικός»

Ο 33χρονος Πορτογάλος, που προσφάτως ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Άρη, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία γκολ σε πέντε παιχνίδια. Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς, καθώς έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες, πλην της αντρικής, έχοντας 85 συμμετοχές και 29 γκολ. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Μπράγκα, προτού η Πόρτο τον αρπάξει μέσα από τα χέρια των ανταγωνιστών. Οι «δράκοι» τον έδωσαν δανεικό –στην πρώην ομάδα του και στη συνέχεια στη Σετούμπαλ- για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Μπρούνο Γκάμα

Το 2009 μεταπήδησε στη Ρίο Άβε και έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν μετακόμισε στην Ισπανία, για λογαριασμό της Λα Κορούνια. Στην Ντέπορ αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Σεγούντα Ντιβισιόν και για ενάμιση στην Πριμέρα, ενώ στο μεσοδιάστημα πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξενιτευτεί, πηγαίνοντας στην Ουκρανία για λογαριασμό της Ντνίπρο, όπου έμεινε για τρεις σεζόν. Τελευταίος του σύλλογος πριν από τον Άρη ήταν η Αλκορκόν. 

Ματέο Γκαρσία: Ο νέος είναι ωραίος! 

 Ο νεαρότερος από την τετράδα και αυτός που έχει τη μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. Ο Αργεντινός εξτρέμ διανύει τη δεύτερη περίοδό του στον Άρη, καθώς το καλοκαίρι του 2019 ο Ερυθρός Αστέρας τον απέκτησε από την ομάδα του, τη Λας Πάλμας.

Ματέο Γκαρσία

Ένα χρόνο αργότερα έμεινε ελεύθερος και πλέον ανήκει ολοκληρωτικά στους Θεσσαλονικείς, τους οποίους θεωρεί… σπίτι του, με τετραετές συμβόλαιο, αφού το πρώτο του πέρασμα (2018-19) ήταν με μορφή δανεισμού. Ο ισπανικός σύλλογος ήταν ο πρώτος του στην Ευρώπη, φτάνοντας στη χώρα της Ιβηρικής σε ηλικία 20 ετών, από την αργεντίνικη Ινστιτούτο, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του.

Έπειτα από μία αναγνωριστική πρώτη χρονιά, στην οποία συνεργάστηκε με τρεις προπονητές, και είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στη Σεγούντα Ντιβισιόν, δόθηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Οσασούνα και για το ίδιο χρονικό διάστημα στην Αλκορκόν, προτού πάρει το δρόμο για την Ελλάδα, τη Σερβία και πάλι τη χώρα μας. 

Λίντσεϊ Ροζ: Το πολύ-εργαλείο

Ο 28χρονος αμυντικός ήρθε έξι μήνες αργότερα από τους άλλους τρεις, αλλά δεν του πήρε πολύ καιρό προκειμένου να γίνει αναντικατάστατος στους «κίτρινους», είτε ως στόπερ, είτε ως πλάγιος αμυντικός. Με καταγωγή από τον Μαυρίκιο ο γεννημένος στη Ρεν, Ροζ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα στην τοπική ομάδα, προτού πάει το 2010 στη Λαβάλ, της οποίας τίμησε τα χρώματα ως το 2013.

Στις αρχές της χρονιάς έκανε το άλμα για τη Λιγκ 1, με τη φανέλα της Βαλενσιέν και με τις εμφανίσεις του τράβηξε το ενδιαφέρον της Λυών. Το φλερτ επισημοποιήθηκε σε γάμο το καλοκαίρι του 2014. Την πρώτη του χρονιά ήταν ενεργό στέλεχος των «λιονέ», αλλά στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Λοριάν, η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2016.

Εκεί στέριωσε μόλις για ένα εξάμηνο, αφού παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπαστιά. Το καλοκαίρι επέστρεψε και έμεινε για ενάμιση χρόνο στο «Μουστουάρ», έχοντας, πλέον, βρει την… Ιθάκη, που τόσο αναζητούσε, στον Άρη.  

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button