Ποδόσφαιρο

Τα προφίλ των δύο πιθανών αντιπάλων του Άρη

Τσουκαρίτσκι και Μόλντε είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι του Άρη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League αν προκριθούν επί της ΑΕΛ Λεμεσού.

Η Σερβική Τσουκαρίτσκι ιδρύθηκε το 1926 και έχει έδρα το Βελιγράδι στο γήπεδο Στάντιον Τσουκαρίτσκι χωρητικότητας 4000 θέσεων. Στο πρωτάθλημα της Σερβίας, τερμάτισε στην 4η θέση με 13 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες. Η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας επί της Παρτιζάν με 1-0. Προπονητής της ομάδας ήταν ο γνωστός και από το ελληνικό πρωτάθλημα Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος προπονητής για τους «ασπρόμαυρους» με 124 αγώνες. Το 2017 η Τσουκαρίτσκι είχε παίξει φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ στα Σπάτα και νίκησε με σκορ 1-0.

Η Νορβηγική Μόλντε ιδρύθηκε το 1911, η έδρα της είναι το Aker Stadion στην ομώνυμη πόλη με χωρητικότηα 11.800 θέσεων. Η Μόλντε αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση του νορβηγικού πρωταθλήματος με 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Επιπλέον έχει κατακτήσει το Κύπελλο Νορβηγίας τέσσερεις φορές ενώ το πρωτάθλημα τρεις (2011,2012,2014) που σημαίνει ότι έχει διαρκή παρουσία σε Champions Leagure και Europa League αλλά κυρίως στα προκριματικά. Την περσινή χρονιά αποκλείστηκε στα πλέι-οφ του Europa League με αντίπαλο της την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Προπονητής της είναι ο 49χρονος Έρλινγκ Μοέ ενώ πρώτος σκόρερ με 10 γκολ και 6 ασίστ σε 16 αγώνες, είναι ο Νορβηγός επιθετικός Ομοϊουάνφο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button