Γενικά

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στο Τσερνόμπιλ

Τι αναφέρει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μετά την πυρκαγιά στο Τσερνόμπιλ.

Καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας δεν έχει παρατηρηθεί μετά την πυρκαγιά σε δασική έκταση γύρω από το Τσερνόμπιλ. 

Αυτό αναφέρει ρητά η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, που έλαβε σήμερα μέσω του δικτύου έγκαιρης ειδοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επίσημη ενημέρωση από τις ουκρανικές Αρχές για τη ραδιολογική κατάσταση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.

Ίδια είναι η εικόνα, δε, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη ραδιενέργεια να μην έχει αυξηθεί.

Η ΕΕΑΕ διαβεβαιώνει ότι παρά την κατάσταση λόγω του κορονοϊού, έχει διασφαλίσει τη λειτουργικότητα των υποδομών και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού για τη διαρκή αξιολόγηση και παρακολούθηση των επιπέδων ραδιενέργειας στην Ελλάδα.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Αντίστοιχες μετρήσεις διενεργούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρακολουθούνται συνεχώς από την ΕΕΑΕ μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου EURDEP.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button