Μπάσκετ

Τα εκατομμύρια, ο Κουρτινάιτις και ο Κέιβερ: Ότι χρειάζεται να ξέρετε για τη Γουλβς

Μία ομάδα που ιδρύθηκε πριν μερικούς μήνες αλλά έχει προλάβει να ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ θα βρει μπροστά του ο Άρης στον σημερινό Ευρωπαϊκό του αγώνα.

Μπορεί το όνομα της Γουλβς να μην θύμιζε σε τίποτα μπασκετική ομάδα πριν μερικούς μήνες, σήμερα όμως αποτελεί μία ανερχόμενη δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι «λύκοι» ιδρύθηκαν το φετινό καλοκαίρι και έχουν μπάτζετ 3.500.000 ευρώ!

Γνωστό είναι το όνομα του προπονητή της ομάδας, του επί χρόνια κόουτς επιπέδου Ευρωλίγκας, Ρίμας Κουρτινάιτις, ο οποίος έχει φτιάξει μία ομάδα που ανταποκρίνεται στο στυλ του. Με έμφαση στην επίθεση, πολλά τρίποντα και ελευθερία κινήσεων στους καλούς σκόρερ του.

Στη πρεμιέρα της στο Λιθουανικό πρωτάθλημα η Γουλβς σούταρε 33 δίποντα και 30 τρίποντα, δείγμα του πόσο υπολογίζεται το παιχνίδι έξω από τα 6,75.

Οι Λιθουανοί έχουν τρεις ξένους παίκτες. Ο γνωστότερος είναι ο Κέιβερ Άχμαντ, παίκτης που έχει αγωνιστεί σε αγώνα ΝΒΑ και είναι κυρίως γνωστός από τα χρόνια του στη G-League. Aκόμη, με τη φανέλα της Γουλβς αγωνίζεται ο Μάρκος Ντέλια, ο Αργεντινός που έφτασε στη κατάκτηση του AmeriCup με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ιταλία όντας «διψήφιος» και σουτάροντας με 58%.

Τρίτος ξένος της ομάδας του Κουρτινάιτις είναι ο Ινβέρνιτσι. Πρόκειται για έμπειρο Γάλλο που πέρυσι σούταρε με 42% στα τρίποντα στην LNB και φέτος είναι ο βασικός small forward της Γουλβς.

Τη βασική πεντάδα των Λιθουανών συμπληρώνει ο γνωστός γκαρντ Γιουσκεβίτσιους και ο Ζουκάουσκας. Πρόκειται για τεσσάρι που σουτάρει, ξεκίνησε τη καριέρα του από τη Ζαλγκίρις και πέρυσι έπαιξε σε Τουρκία και Ρωσία.

Στη πρεμιέρα της Γουλβς στην LKL ξεχώρισε ο 43χρονος(!) Λουκάουσκις που με 6/9 τρίποντα και 26 πόντους χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ σημαντική είναι η κίνηση που έκανε η Γουλβς με τον Μινιότας, τον ψηλό που πέρυσι έπαιζε στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Ζαλγκίρις.

Στο ροτέισον της ομάδας βρίσκονται οι Ζεμάιτις, Κόζις, Μπερούτσκα που είναι παίκτες οι οποίοι κατά κύριο λόγο αγωνίζονται στην LKL τα προηγούμενα χρόνια.

Τα 3.500.000 ίσως είναι πάντως λίγο… πλασματικά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κάνει πολλούς παίκτες σκεπτικούς στο να πάνε σε Λιθουανικούς συλλόγους, με αυτόν να είναι ένας σημαντικός λόγος που ο Κάουαν δε κατέληξε στη Λιέτουβος Ρίτας.

Σημαντικό ρόλο παίζει ότι οι Λιθουανοί παίκτες ως γηγενείς έχουν μεγαλύτερο κασέ, ενώ ως νέα ομάδα, η Γουλβς δίνει έτσι κι αλλιώς πιο ακριβά συμβόλαια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button