Μπάσκετ

Τα δεδομένα για τη νέα Ευρωλίγκα: Οι 14 σίγουρες ομάδες, οι… φευγάτοι Ρώσοι και τα κενά

Η νέα Ευρωλίγκα φαίνεται πως δύσκολα θα έχει ρωσικές ομάδες. Μόλις 14 ομάδες έχουν ήδη εξασφαλισμένη θέση για την επόμενη σεζόν.

Περισσότερο θολό από ποτέ άλλοτε είναι το τοπίο για την Ευρωλίγκα της περιόδου 2022/23. Κι αυτό γιατί ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο «χάρτη» της διοργάνωσης. Τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα οι ρωσικές ομάδες δεν πρόκειται να επιστρέψουν τη νέα σεζόν, αφού ακόμη κι αν (όπως όλοι εύχονται) τελειώσει ο πόλεμος, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη και θεωρείται δεδομένο πως οι περισσότερες ομάδες θα αρνηθούν να ταξιδέψουν για να αγωνιστούν στη Ρωσία.

Αν, λοιπόν, θεωρήσουμε ως δεδομένο πως οι ρωσικές ομάδες μένουν εκτός Ευρωλίγκας για την περίοδο 2022/23, εξασφαλισμένη θέση για την επόμενη διοργάνωση έχουν αυτή τη στιγμή μόλις 14 ομάδες.

Πρόκειται για τις δέκα που το 2016 είχαν υπογράψει δεκαετές συμβόλαιο, δηλαδή οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζαλγκίρις Κάουνας, τις Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν που προστέθηκαν στο παραπάνω γκρουπ το 2021, την Άλμπα Βερολίνου που επίσης πέρσι έλαβε διετή wild card συμμετοχής, καθώς και τη Μονακό που με την πρόκρισή της στα playoffs «κλείδωσε» θέση και για την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το Eurocup θα πάρει την 15η θέση και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν τρία κενά. Εκτιμάται πως τουλάχιστον μια wild card θα πάει στην Αδριατική Λίγκα, όπου ερίζουν ομάδες με δυναμική και κόσμο, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ ίσως ακόμη μία wild card να δοθεί σε ομάδα του Eurocup, όπου υπάρχουν ομάδες όπως η Βίρτους Μπολόνια και η Βαλένθια.

Ένα ακραίο σενάριο είναι να διεξαχθεί η επόμενη Ευρωλίγκα με 16 ομάδες, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες λόγω των τηλεοπτικών συμβολαίων που έχουν συναφθεί και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button