Ποδόσφαιρο

Τα άλλα πρόσωπα, η φιλοσοφία και η… προσομοίωση

Το χθεσινό φιλικό με την Ντόρντρεχτ δεν διέφερε σε σχέση με αυτό με την Άλκμααρ μόνο ως προς τη δυναμικότητα του αντιπάλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι επιλογές της ενδεκάδας φανέρωσαν μία διαθέση του Άκη Μάντζιου να μοιράσει χρόνο και να τσεκάρει κάποια πράγματα σε ατομικό επίπεδο. Πάρντο, Μεμέτογλου, Παναγίδης και φυσικά ο Σίστο, είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, με τον προτελευταίο να αγωνίζεται αναγκαστικά ως αριστερό μπακ, λόγω της απουσίας του Φράνκο Φεράρι.

Παρά τις πολλές αλλαγές, βέβαια, οι απαιτήσεις του προπονητή δεν άλλαξαν και περίμενε να δει μία καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του, όπου εκφράστηκε αρνητικά για την απόδοση της ομάδας. 

Ο Μάντζιος περίμενε την ομάδα να αποδώσει πάνω στα “θέλω” του, παρά τις αλλαγές, όπως έγινε δηλαδή σε μεγαλύτερο βαθμό μετά το 45′ και με τις αλλαγές που έγιναν σταδιακά να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Πέραν όλων των παραπάνω, για τον Άρη το χθεσινό ματς ήταν κάτι σαν προσομοίωση των συνθηκών που θα αντιμετωπίσει στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Είναι τα ματς στα οποία θα κληθεί να έχει αυτός τον πρώτο ρόλο, να δημιουργήσει και μάλιστα όλα αυτά απέναντι σε ομάδες που θα παίζουν κοντά στο αμυντικό τους τρίτο και με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών τους.

Υπήρχαν φυσικά και οι στιγμές στο παιχνίδι που η Ντόρντρεχτ πίεσε ψηλά και έβαλε δύσκολα στον Άρη και στο build up. Στοιχείο που επίσης χρήζει βελτίωσης αλλά δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό και ειδικά στο πρώτο μέρος, καθώς υπήρχαν αλλαγές, ενώ εκκρεμούν και προσθήκες στο ρόστερ, που θα αφορούν τη βασική ενδεκάδα. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button