Γενικά

Σύψας για το κλείσιμο των περιπτέρων: «Το αλκοόλ φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά κι αυτό είναι επικίνδυνο» (vid)

Τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα εξήγησε σε δηλώσεις του ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Στο κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (25/9) η κυβέρνηση, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση έσπευσε να εξηγήσει σε δηλώσεις που έκανε στο Mega ο Νίκος Σύψας, απόφαση η οποία θυμίζει αρκετά αυτή που είχε παρθεί το καλοκαίρι  για τα beach bar.

«Ανήκε στη δεσμίδα μέτρων που λαμβάνουμε για να σταματήσουμε το κύμα κυρίως στην Αττική. Το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο. Γίνονται παρεμβάσεις και στα ΜΜΜ. Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το κύμα αυτό… Πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Αναφερόμενος στις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους τόνισε: «Οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης».

Τέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο lockdown ανέφερε: «Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button