Γενικά

Συνάντηση Aυγενάκη με SL1-SL2: Η συζήτηση για αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα!

Συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τους προέδρους της Super League και της Super League 2, Γιώργο Μποροβήλο και Λεωνίδα Λεουτσάκο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18/01).

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε ενιαίο στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, το οποίο έγινε σε καλό κλίμα.

Στο τραπέζι έπεσαν μεταξύ άλλων:

η ανάγκη επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου που είχε συντάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είχε εγκριθεί αρμοδίως και ίσχυε για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, ώστε να καταστούν πιο αυστηροί και πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι εφαρμογής του όταν σταδιακά θα επιτραπεί εκ νέου η αύξηση της παρουσίας θεατών στις εξέδρες
η οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ μέσω καταβολής χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος, δεδομένου ότι διανύουμε και φέτος μια χρονιά δυσπραγίας λόγω της πανδημίας, με σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα, αλλά και εκτίναξη του κόστους λειτουργίας του εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των σχεδόν καθημερινών τεστ σε όλο το προσωπικό τους
η άμεση και πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, που θα δημιουργήσει αμέσως συνθήκες ανάπτυξης και υγιέστερου περιβάλλοντος, για την οποία η εναπομείνουσα διοίκηση της ΕΠΟ κωλυσιεργεί.
Ο πρόεδρος της Super League υπερθεμάτισε για την Ολιστική Μελέτη και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «αν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περάσει επιτέλους στα χέρια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όλα θα φτιάξουν πολύ γρήγορα».

Θίχθηκε, επίσης το θέμα της ανάγκης για απολύτως ανεξάρτητη ελληνική διαιτησία και ο κ. Αυγενάκης τους ενημέρωσε για την εν εξελίξει συνεργασία με τον Αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ προκειμένου να έχουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και επαγγελματική διαιτησία.

«Καταρχάς, να πω ευχαριστώ στον κ. Υφυπουργό ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να έχουμε αυτή τη συνάντηση.

Όπως γνωρίζετε, η πανδημία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και δεν μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο και το ποδόσφαιρο. Έτσι, λοιπόν, κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα με τα γήπεδα, όπως λειτουργεί η πολιτική απόφαση και αφορά τους 1.000 φιλάθλους το ανώτερο. Πρόβλημα το οποίο έχουν κυρίως οι μεγάλες ομάδες, αλλά και οι υπόλοιπες. Υπήρξε κατανόηση από τον Υπουργό και στο πλαίσιο της εξέλιξης την πανδημίας θα δούμε πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί.

Αυτό, βέβαια, γεννάει και οικονομικά ζητήματα τα οποία είναι αφενός η απώλεια εσόδων και αφετέρου τα πρόσθετα έξοδα τα οποία κάνουν οι ομάδες για να στηρίξουν την υγεία των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου με τα συνεχή τεστ.

Επιπρόσθετα, συζητήσαμε για γενικότερα θέματα τα οποία απασχολούν το χώρο και υπήρξε μια ταύτιση απόψεων όσον αφορά ότι θέλουμε ένα ποδόσφαιρο το οποίο να φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα, να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα την οποία του αξίζει και γενικότερα να μπορέσουμε να δούμε, όταν τελειώσει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας, το πως μπορούμε να έχουμε ένα ποδόσφαιρο το οποίο πραγματικά θέλει ο φίλαθλος αλλά και γενικότερα οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, δεν είναι ότι σήμερα ήτανε μία και τελειώσαμε, θα υπάρξουν συναντήσεις στο πλαίσιο των οικονομικών ζητημάτων που υπάρχουν, να δούμε το πως θα κινηθούμε για τη επόμενη περίοδο» δήλωσε ο Μποροβήλος.

«Και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στη συνάντηση που ζητήσαμε και με τη Super League 1. H συνάντηση αυτή δείχνει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να προχωρήσει ενιαίο, διότι όλα αυτά τα ζητήματα που ανέφερε ο κ. Μποροβήλος σαφώς αγγίζουν και την παρακάτω κατηγορία.

Έχουμε οικονομικής φύσεως, τα συζητήσαμε με τον Υφυπουργό και υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με την αρωγή του Υφυπουργείου, για να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις με τις επαγγελματικές λίγκες και δήλωσε χαρούμενος που είδε «σύμπνοια» για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Σε ότι αφορά στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνέστησε να εφαρμοστούν οι συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης πάνω σ’ αυτό το ζήτημα κι εφόσον υπάρξει ομοφωνία, όπως συνέβη πέρσι με την Super League 2, να επανέλθουν.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έδωσαν συγχαρητήρια στον Αυγενάκη τόσο για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και τα τεράστια βήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα προς την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων, όσο και για τις θετικότατες εξελίξεις στον τομέα του Αντι-ντόπινγκ με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.) και την πλήρη εναρμόνιση της χώρας μας, έπειτα από πολλά χρόνια με τις επιταγές του WADA.

«Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας χρειάζεται στήριξη, κυρίως από τους ίδιους τους παράγοντές του. Εμείς ως Πολιτεία, αποδεικνύεται και μέσω της Ολιστικής Μελέτης, έχουμε ικανοποιήσει το 101% αυτών που είχε σωστά περιγράψει η FIFA και η UEFA, οι οποίες είχαν αναλάβει την προετοιμασία και την παράδοση της Ολιστικής Μελέτης στην ελληνική Πολιτεία. Είμαστε βέβαιοι ότι με καλό κλίμα και διάθεση συνεργασίας, όπως το ζήσαμε σήμερα, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να πετύχουμε την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα απ’ ότι ο καθένας χωριστά», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Από Φλεβάρη η αύξηση ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες αυτό θα συμβεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με κορωνοϊό.

Υπάρχει πάντως πρόθεση να αυξηθεί το ποσοστό χωρητικότητας στα γήπεδα κάτι το οποίο αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η πληρότητα των γηπέδων να αυξηθεί στο 20% με 30% επί της συνολικής χωρητικότητας, με πλαφόν τους 5.000 θεατές.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα μέτρα που ισχύουν τώρα και έχουν παραταθεί έως τις 23/1 οι αγώνες γίνονται με πληρότητα 10% και «ταβάνι» τους 1000 θεατές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button