Ποδόσφαιρο

Συμπαίκτης του Τζέγκο φοβάται να πάει στο μουντιάλ λόγω ομοφοβίας

Με το παγκόσμιο κύπελλο να πλησιάζει, ένας συμπαίκτης του Τζίμι Τζέγκο έχει μία μεγάλη απόφαση να πάρει.

Ο λόγος γίνεται για τον Τζος Καβάλο, τον πρώτο διεθνώς αναγνωρισμένο ποδοσφαιριστή ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Μετά την δήλωση του 21χρονου ακολούθησε ένα μεγάλο κύμα υποστήριξης από συναδέλφους του, παρόλα αυτά συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Καβάλο είναι συμπαίκτης του Τζέγκο στην Εθνική Αυστραλίας, η οποία είναι από τα φαβορί για την πρόκριση στο μουντιάλ που πρόκειται να διοργανωθεί στο Κατάρ, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Στο Κατάρ απαγορεύεται η ομοφυλοφιλία με τις ποινές να έχουν να κάνουν με φυλάκιση από ένα έως δέκα έτη. Μάλιστα έχει γραφτεί στο εξωτερικό πως υπάρχει μέχρι και θανατική ποινή.

«Διάβασα ότι έχουν θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους στο Κατάρ, είναι κάτι το οποίο φοβάμαι πολύ. Θέλω πραγματικά να πάω, με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση.

Το να παίξεις σε ένα παγκόσμιο κύπελλο για την χώρα σου είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά το να ξέρεις ότι όλα αυτά γίνονται σε μία χώρα που δεν υποστηρίζει ομοφυλόφιλους σε κάνει να επαναξιολογήσεις κάποια πράγματα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button