Γενικά

Συμμετοχή του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της ΠΑΕ Άρης σε εκδήλωση του ΠΣΑΤ για τον «δημοσιογράφο – οπαδό»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τρίτη και τελευταία ενότητα της πρώτης ημέρας του Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου «Η αθλητική δημοσιογραφία την εποχή της πανδημίας, τι αλλάζει στο ρεπορτάζ και την ενημέρωση».

Οι εισηγητές ήταν όλοι δημοσιογράφοι και οι ερωτήσεις πολλές. Βεβαίως, ήταν λογικό να γίνει στην αρχή ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΠΣΑΤ από το ξεκίνημα της πανδημίας, για την προστασία της αθλητικής δημοσιογραφίας και της απασχόλησης των συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ο Σύνδεσμος είχε ζητήσει την οικονομική στήριξη των ανέργων και ημιαπασχολούμενων δημοσιογράφων, καθώς και των οργανισμών ΜΜΕ με επιστολές που έκανε προς τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και προς τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση. Όπως τονίστηκε, κάποιες από τις παρεμβάσεις του ΠΣΑΤ είχαν θετικά αποτελέσματα. Οι προσπάθειες για τη στήριξη του κλάδου βεβαίως συνεχίζονται.

Παράλληλα, πριν από τις εισηγήσεις, προβλήθηκε και το τηλεοπτικό σποτ που είχε δημιουργήσει ο ΠΣΑΤ για τον πολυσήμαντο ρόλο των αθλητικών συντακτών  στην εποχή της πανδημίας.

Εισηγητές της ενότητας, στην οποία συντονιστής ήταν ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΤ Κώστας Χατζηδημητρίου, ήταν οι: Πρόεδρος Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Αναλυτής Διεθνούς Ποδοσφαίρου – Δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος, Διευθυντής Επικοινωνίας ΠΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Γαβαλάς, Διευθυντής New Media ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Αρωνιάδης, Διευθυντής Επικοινωνίας ΠΑΕ ΑΡΗΣ Παντελής Ζουμπούλης και Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Βογιατζάκης.

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων όπως και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν  η περίπτωση «δημοσιογράφος – οπαδός», που όπως επεσήμαναν και οι συνάδελφοι στις ΠΑΕ αποτελούσε και αποτελεί από τα σοβαρότερα προβλήματα του χώρου. Το θέμα θα απασχολήσει σύντομα τον ΠΣΑΤ.

Επίσης τέθηκαν ερωτήματα για τον τρόπο που εκδίδονται πλέον οι διαπιστεύσεις και για το πώς επιλέγονται τα ΜΜΕ, για το πώς αναπληρώνεται η έλλειψη συνεντεύξεων Τύπου και Μικτής ζώνης καθώς και για τους νέους τρόπους επικοινωνίας των ΠΑΕ με τους φιλάθλους.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος επιθυμεί να υπάρχει κλίμα συνεργασίας με τις ΠΑΕ, αλλά πρέπει και από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίζονται οι δημοσιογράφοι με κανόνες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button