Γενικά

Στην Τουρκία το νέο εργοστάσιο παραγωγής plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της Toyota

H Toyota αναβαθμίζει το εργοστάσιο της στην Τουρκία και θα κατασκευάζει εκεί τη δεύτερη γενιά του Toyota C-HR.

Toyota C-HR

Η Toyota αναβαθμίζει το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της στην Τουρκία, το οποίο θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη που θα παράγει plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και μπαταρίες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζεται η δεύτερη γενιά του Toyota C-HR, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το νέο Toyota C-HR θα είναι επίσης το πρώτο plug-in υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία.

Toyota C-HR

Παράλληλα με τη νέα γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί και μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών για plug-in υβριδικά οχήματα, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως. Η συναρμολόγηση μπαταριών θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Toyota.

Η δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της ηλεκτροκίνησης της Toyota και θα υποστηρίξει επίσης άλλα εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη στο μέλλον, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνογνωσία.

Toyota C-HR

Η συνολική επένδυση για αυτό το έργο θα είναι περίπου 317 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στο εργοστάσιο σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της επένδυσης, θα βελτιωθεί η γραμμή παραγωγής για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις ποικιλομορφίας και ευελιξίας της παραγωγής – βασικός παράγοντας στη στρατηγική επιχειρηματικής βιωσιμότητας της Toyota Europe.

Η Toyota έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button