Γενικά

Στην Καλαμαριά τιμούν την Κέλλυ και τους άλλους 56 νεκρούς των Τεμπών με ένα γκράφιτι σε σχολείο

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, μίας εκ των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κοσμεί από την Τρίτη (16/4) το κτίριο του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτά η αδελφή της Κέλλυς, Νικολέττα, η οποία είχε και την ιδέα για το γκράφιτι.

Ο καλλιτέχνης Γιώργος Κουμαντάς δημιούργησε το συγκεκριμένο γκράφιτι μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μαυροχαλυβίδη, αλλά και τον Δήμου Καλαμαριάς και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Θάνο Γιαννακό.

Όπως είπε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο κ. Κουμαντάς φοιτούσε και εκείνος παλιά στο σχολείο, όπως και ο αδερφός του και έτσι του πρότειναν να σχεδιάσει το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με το δημιουργό του γκράφιτι, στο έργο απεικονίζεται μία κοπέλα που έχει τα χαρακτηριστικά της Κέλλυς.

“Έχω κάνει έναν ήλιο στο μισό του προσώπου της, γιατί ήταν ένα φωτεινό κορίτσι, και στο πίσω μέρος, βλέπουμε να βγαίνει από το τούνελ το τρένο και να κατευθύνεται προς το δέντρο της ζωής, και τα πουλιά είναι για όλες τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη“, προσθέτει.

Ο καλλιτέχνης του έργου Γιώργος Κουμαντάς

“Η Καλαμαριά θρηνεί τα παιδιά της από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννακός ανέφερε από την πλευρά του στο thestival.gr, ότι η Καλαμαριά θρηνεί τα δικά της νεκρά παιδιά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και πρόσθεσε πως:

“Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτά ένα κορίτσι που η αδερφούλα της χάθηκε στο δυστύχημα και με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός μας προτάθηκε από το 15μελες του σχολείου, τον διευθυντή αλλά και τους εκπαιδευτικούς να εγκρίνουμε τη δημιουργία ενός γκράφιτι και ήμασταν απόλυτα θετικοί και πιστεύω ότι συμβάλαμε και εμείς όσο μπορούσαμε περισσότερο στη δημιουργία αυτού του και έγινε πάρα πολύ ωραίο“.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button