Απόψεις
Ροή ειδήσεων

Στα ντέρμπι… φωνάζει για ψηλά!

Ο Άρης κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στο Πρωτάθλημα, καθώς μετά τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, υπέταξε και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δείχνοντας ότι έχει όλα τα φόντα να κοιτάζει ψηλά.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει δείξει και τα προηγούμενα χρόνια ότι έχει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τα μεγάλα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, κόντρα στους άλλους τέσσερις μεγάλους, παίρνοντας αποτελέσματα στα περισσότερα ντέρμπι.

Ιδίως στην Τούμπα έχει δείξει ότι τις περισσότερες φορές παίρνει αποτελέσματα, έχοντας τέσσερα διπλά και άλλα δύο παιχνίδια που ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, με τον Άκη Μάντζιο να είναι αήττητος σε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας κόντρα στον Λουτσέκου (τρεις νίκες και μία ισοπαλία), χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ.

Όταν κάνεις δύο συνεχόμενες νίκες σε ντέρμπι, είναι δεδομένο ότι δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα, το θέμα είναι να βρει τον τρόπο να παίρνει τα τρίποντα και κόντρα στους υπόλοιπους αντιπάλους, καθώς εκεί “παίζονται” οι περισσότεροι βαθμοί.

Ο Άρης έχει παίκτες με πολύ μεγάλες δυνατότητες, που ακόμη δεν τις έχουν δείξει σε πλήρη βαθμό, οπότε υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα σε διεκδίκηση υψηλών στόχων.

ΥΓ1. Τώρα ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τη Λαμία, όπου οι κιτρινόμαυροι δεν πρέπει να χύσουν την καρδάρα με το γάλα που… μάζεψαν με κόπο στα δύο ντέρμπι.

ΥΓ2. Το ξενέρωμα του φινάλε της προηγούμενης σεζόν ήταν τεράστιο και λογική ήταν και η απογοήτευση της πλειοψηφίας του κόσμου. Τώρα όμως δεν υπάρχουν… δικαιολογίες. Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί και θέλει ένα γεμάτο γήπεδο για να τη σπρώξει περισσότερο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Λαμία.

ΥΓ3. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άρης πήρε δύο τρίποντα στα “back to back” ντέρμπι. Εκεί δηλαδή που σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, μίας καλής ποιότητας, όπως στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Γιατί αν οι κιτρινόμαυροι είχαν τους βαθμούς που στερήθηκαν με Ατρόμητο και Αστέρα, θα ήταν στην κορυφή, έχοντας βγάλει και το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους τους υπόλοιπους…

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button