Μπάσκετ

Σούμποτιτς: «Combo guard, με σουτ και άμυνα ο Γιάκα, θα δουλεύει μέρα-νύχτα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο θρύλος του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το πως κατέληξε στην Ακτή Ελεφαντοστού:

Εδώ είναι καλοκαίρι, κάτι που μου αρέσει γιατί είμαι άνθρωπος της θάλασσας και του ήλιου. Είμαι τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και προπονητής των μεγαλύτερων ταλέντων της χώρας. Προπόνησα στο πρωτάθλημα της Ρουάντα που πήραμε δεύτερη θέση με την Εθνική, στο U16 και το γυναικείο πρωτάθλημα της Αφρικής.

Είχα έρθει για δέκα μέρες για να κάνω ένα σεμινάριο για νέους προπονητές. Από εκεί και πέρα μου έκανε πρόταση ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Στην αρχή δεν ήμουν και πολύ ζεστός, αλλά αφού έμαθα ότι θα κάνω και προπόνηση, μετά από έναν μήνα αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του.

Για την ζωή:

Είναι πολύ ήρεμη ζωή, είναι μία χώρα που αναπτύσσεται συνέχεια, έχει μεγάλη εξαγωγή σε καφέ και κακάο. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ζεστή, δεν νιώθεις ότι είσαι ένας ξένος.

Για το ότι βλέπει ακόμη μπάσκετ:

Παρακολουθώ δέκα παιχνίδια τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, Ευρωλίγκα, Eurocup, Ελληνικό πρωτάθλημα. Το NBA δεν το παρακολουθώ μέχρι τα πλέι-οφ, για εμένα στην κανονική διάρκεια είναι τσίρκο.

Για τον Κλόμπουτσαρ:

Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί. Έπαιξε πολλά χρόνια στην Τουρκία και την Ευρώπη, οικογενειάρχης, δουλευταράς, παίκτης ομάδας που παίζει σε τρεις θέσεις, είναι combo guard, μπορεί και θέλει να παίξει άμυνα. Δεν είναι παίκτης που θέλει να βάλει 20 πόντους, θέλει να βοηθήσει τον προπονητή και είναι καλός χαρακτήρας.

Έπαιξε πολλά χρόνια στην Εθνική Σλοβενίας, ήταν πάντα διαθέσιμος και θα είναι μέρα-νύχτα μέσα στο γήπεδο.

Δεν μπορείς να τον αφήσεις ελεύθερο, είναι ολοκληρωμένος παίκτης, μπορεί να κάνει τα πάντα, μου θυμίζει τον Λιαδέλη. Θα παίξει άμυνα, θα πάρει το ριμπάουντ, θα βρει τον ελεύθερο παίκτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω δεν σταμάτησε να δουλεύει στην Λιουμπλιάνα, ίσως χρειαστεί όμως 1-2 αγώνες για να προσαρμοστεί, γιατί άλλο είναι το Ελληνικό μπάσκετ και άλλο το Τούρκικο.

Για το αν θα μπορέσει να είναι έτοιμος με το «καλημέρα» ο Γιάκα Κλόμπουτσαρ:

Θυμάμαι όταν ήρθε ο Γουόλτερ Μπέρι τον υποδεχθήκαμε στην Αθήνα, δεν είχε ξαναπαίξει μαζί μας. Την άλλη μέρα έπαιξε, ήταν πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Ο Μπέρι ήξερε βέβαια το Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και ο Γιάκα πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα.

Για τον φετινό Άρη:

Ο Άρης έχει σαφώς καλύτερη ομάδα από ότι πέρυσι, η επιλογή των παικτών είναι πολύ καλύτερη. Το αναμενόμενο είναι να κάνει και καλύτερη πορεία φέτος. Έχει έναν προπονητή που ξέρει τι περιμένει από εκείνον ο κόσμος, αλλά και τι θα συμβεί αν χάνονται παιχνίδια.

Είναι χρονιά με σαφώς καλύτερες προδιαγραφές από ότι πέρυσι.

Για το Αλεξάνδρειο:

Αυτό δεν θα φύγει ποτέ, αυτό που είναι πάνω στο ταβάνι. Εκεί το μόνο που λείπει είναι να υπάρχουν φανέλες, να είναι φανέλες του Γιαννάκη, του Φιλίππου, του Ιωαννίδη, του Πεταλίδη, του Παραμανίδη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ομάδα του 79′. Ομάδα που σέβεται το παρελθόν πρέπει να έχει αυτό το πράγμα.

Δεν μιλάω για τον Νίκο γιατί δεν χρειάζεται, ο Νίκος είναι μακράν πρώτος από όλους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button