Μπάσκετ

Σουφλιάς: «Μην υποτιμήσει ο Άρης τον Χαρίλαο Τρικούπη, είναι πολύ ανταγωνιστικός – Ο Τανούλης έχει εξαιρετικά μπασκετικά στοιχεία και μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο»

Ο Θανάσης Σουφλιάς φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 101.7 και στην εκπομπή «Yellow News».

Ο team manager του Προμηθέα Πατρών, Θανάσης Σουφλιάς, μίλησε στο Yellow Radio για την επικείμενη πρεμιέρα της Basket League και το πώς βλέπει το πρωτάθλημα. Τόνισε τις δυσκολίες του να παίζεις στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Τανούλη, του 18χρονου center που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άρη και κατέληξε στον Προμηθέα, καθώς επίσης σχολίασε και τον αντίπαλο του Άρη, τον Χαρίλαο Τρικούπη, με τον οποίο έδωσε η ομάδα του τρία φιλικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Χρήστο Γκάλη και Δημήτρη Οσσανλή:

Με τον Σουφλιά τον Υπουργό έχετε καμία σχέση;

Μακρινή συγγένεια. Από Λάρισα είναι η καταγωγή μου. Στην Πάτρα βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους, για την ομάδα του Προμηθέα. Είχα παίξει στην ομάδα του Προμηθέα όταν ανέβηκε δύο κατηγορίες τις δύο σερί χρονιές.

Ξεκινάει επιτέλους το ελληνικό πρωτάθλημα, βέβαια φαίνεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο μετά τα όσα έχουν προηγηθεί και δεν αναφέρομαι μόνο στον κορωνοϊό, καθώς είναι και οι αδειοδοτήσεις των ομάδων και τα τηλεοπτικά. Οι ομάδες περάσανε «χίλια κύματα», μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι έχουμε τζάμπολ.

Ναι ισχύει. Μετά από μια μεγάλη παύση, από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν ξεκίνησε η ιστορία με τον κορωνοϊό, ξαφνικά φτάσαμε στο σήμερα. Οι ομάδες καλούνται παίξουν σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό με τα φετινά δεδομένα. Από και και πέρα, θα είναι ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από το περσινό, γιατί οι αθλητές για έξι μήνες ήταν σε απραξία, οπότε θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν. Ο κορωνοϊός θα μας αναγκάσει να μπούμε σε μια καινούρια πραγματικότητα, όπου κάποια παιχνίδια θα χρειαστεί να αναβληθούν, όπως για παράδειγμα το δικό μας το Σάββατο κόντρα στο Λαύριο.

Εσείς έχετε και υποχρεώσεις στην Ευρώπη, επομένως πόσο σας δυσκολεύουν απρόοπτα σαν και αυτό, όπου αναβάλλεται το παιχνίδι λόγω κορωνοϊού και θα μετατεθεί σε μελλοντικό χρόνο, βγάζοντάς σας από το πρόγραμμα;

Καταρχάς, είναι δύσκολο γιατί έχουμε ταξίδια και πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού συνέχεια. Τουλάχιστον ένα την εβδομάδα, συν ένα ακόμη όταν επιστρέφουμε από το εξωτερικό. Επίσης, οι πτήσεις έχουν μειωθεί, ενώ τα δρομολόγια έχουν αλλάξει. Πρέπει να πας δύο μέρες πιο νωρίς, είναι περισσότερα τα έξοδα, μεγαλύτερη η κούραση. Σε κάποια αεροδρόμια η μετακίνηση γίνεται μόνο με λεωφορεία, καθώς δεν υπάρχουν πτήσεις. Όλο αυτό έχει δυσκολέψει τη λειτουργία της ομάδας.

Ανεβαίνει και το κόστος, όσον αφορά τα λειτουργικά έξοδα μιας ομάδας και πόσο μάλλον όταν η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Όταν έρχεσαι από Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να κάνεις και δεύτερο τεστ για να προστατέψεις, όχι μόνο την άλλη ομάδα που θα παίξεις στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα και τους ανθρώπους της ομάδας σου, τις οικογένειες των παικτών, τα μέλη της ομάδας κλπ.

Σε λίγα χρόνια θα σας ζητήσουν να γράψετε βιβλίο όλοι εσείς οι άνθρωποι του μπάσκετ για τα όσα έχετε περάσει.

Φαντάζομαι όχι μόνο η δική μας πλευρά. Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα θα έχουν μια ιστορία να πουν.

Βλέπετε αυτό που λένε πολλοί για το πρωτάθλημα πως υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων οι οποίες είναι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και από κει κάτω οι ομάδες είναι ισοδύναμες με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους;

Ναι συμφωνώ σε αυτό. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, εκτός του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που έχουν πολύ καλές ομάδες με μεγάλο budget. Από κει και κάτω δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Αυτό που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε είναι και το θέμα της κούρασης των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, όπως το Περιστέρι και ο Προμηθέας, αυτό μειώνει ακόμη περισσότερο τη ψαλίδα.

Ο Άρης αγωνίζεται απέναντι στο Χαρίλαο Τρικούπη, μια ομάδα που γνωρίζετε πολύ καλά, καθώς δώσατε τρία φιλικά ματς μεταξύ σας. Τι να περιμένει ο Άρης από αυτή την ομάδα, η οποία χτίστηκε φέτος;

Ναι την αντιμετωπίσαμε τρεις φορές. Βέβαια στο τρίτο παιχνίδι ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε κάνει κάποιες προσθήκες επιπλέον. Είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, πολύ απειλητική, πιέζει στην άμυνα και πάει στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι χτισμένη στη φιλοσοφία του κ. Καλαμπάκου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στον Κόροιβο. Έχει αποδείξει μέσα από την αγωνιστική του φιλοσοφία τι δυνατότητες έχει για να χτίσει μια ομάδα στην Α1.

Στηρίζεται πάνω στους έξι ξένους παίκτες που έχει;

Και οι Έλληνες έχουν το δικό τους ρόλο. Ο ρόλος των ξένων παικτών είναι καθοριστικός, αλλά όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Καλαμπάκος έχει δώσει ρόλους και στους Έλληνες παίκτες.

Είναι μια ομάδα επικίνδυνη αν την υποτιμήσεις;

Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες αν τις υποτιμήσεις. Δεν είναι μόνο ο Χαρίλαος Τρικούπης. Αυτό μπορούμε να το πούμε για όλες τις ομάδες. Όταν υποτιμήσεις τον αντίπαλο, ανά πάσα στιγμή μπορείς να χάσεις το παιχνίδι. Οπότε είναι μια ομάδα που πρέπει να την εκτιμήσεις αγωνιστικά και να παίξεις στο 100% απέναντι της.

Αν σας ρωτούσε ο Σάββας Καμπερίδης, ποιον παίκτη να προσέξει ιδιαίτερα, τι θα του απαντούσατε;

Δεν μπορώ να πω ότι θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα κάποιον παίκτη. Θα πρέπει να προσέξει το στιλ που παίζει η ομάδα. Ο κόουτς ξέρει πολύ καλά τους αντιπάλους του. Ξέρει και τον κ. Καλαμπάκο και την φιλοσοφία του, οπότε νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει το γρήγορο παιχνίδι και το επιθετικό ριμπάουντ.

Κλείνοντας πάμε σε έναν παίκτη που προσθέσατε πρόσφατα στο ρόστερ σας. Ο Γιώργος Τανούλης ξεκίνησε από τον Άρη και αργότερα πήγε στον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι έγινε μια σκληρή μάχη ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ όμως στο τέλος τον πήρε ο Προμηθέας. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό το παιδί, που το συνοδεύουν πάρα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.

Ο Γιώργος πρώτα απ’ όλα είναι ένα εξαιρετικό παιδί σα χαρακτήρας. Τον είχαμε στο στόχαστρο από πέρσι. Ξέραμε την πορεία του και φέτος είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Αθήνα. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί με υψηλό iq. Μπορεί να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είναι στο πρόγραμμα του Προμηθέα. Δουλεύει πολύ, καθημερινά. Τα μπασκετικά του στοιχεία είναι εξαιρετικά. Δίνουμε βάση στο αθλητικό κομμάτι, να βελτιώσουμε την αθλητικότητά του γιατί ο Προμηθέας έχει μια φιλοσοφία να παίζει σε up-tempo παιχνίδι. Είναι δουλευταράς και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αν συνεχίσει να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει όπως τώρα, θα είναι εξαιρετικός τα επόμενα χρόνια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button