Μπάσκετ

Σλαφτσάκης: “Πιστεύω ότι θα τα καταφέρναμε-Εγκληματικό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και του χρόνου”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Διαμαντής Σλαφτσάκης

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά ανέφερε:

Πάνω που μπήκαμε στην τελική ευθεία έγινε αυτό αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία. Μου λείπει πολύ το μπάσκετ γιατί δεν είναι μόνο η δουλειά μου.

Είμαι ευλογημένος που κάνω επάγγελμα το χόμπι μου. Ούτε σε τραυματισμούς δεν είχα τόσο καιρό να μπω γήπεδο. Είμαι από τους τυχερούς δεν έχω κάτσει ούτε μισό λεπτό γιατί μέσω ενός κοντινού μου φίλου γυμνάζομαι στο κλειστό γυμναστήριο του.

Διαφορετικά βιώνεις ένα τραυματισμό όταν βλέπει πωε οι άλλοι παίζουν και διαφορέτικο αυτό ξαθώς ξέρεις ότι ισχύει το ίδιο για όλους κανένας δεν μπορεί να προπονηθεί ούτε να αγωνιστέί

Αν μιλάει με τους άλλους συμπαίκτες του:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε χάσει επαφή. Εγώ έχω μιλήσει σχεδόν με όλους τους συμπαίκτες μου, έχω μιλήσει και με το προπονητικό staff. Έχουμε καλή σχέση και έχουμε συχνή επικοινωνία.

Αν υπάρχει κάποια ενημέρωση για επανέναρξη:

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε στο να μην ολοκληρωθεί η σεζόν . Είναι μεγάλο θέμα και οι ξένοι παίκτες, γιατί σε άλλες χώρες ο ιός είναι ακόμα σε έξαρση. Επίσης είναι και η προετοιμασία που θα χρειαστεί καθώς θα πάρει αρκετό χρόνο.

Για τον υποβιβασμό:

Είναι άδικο να υπάρχει υποβιβασμός την στιγμή που έμεναν άλλες 7 αγωνιστικές και η ομάδα άρχισε να δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Επίσης είναι άσχημο να μας μείνει αυτή η ταμπέλα. Δεν θέλω να πω ότι θα τα καταφέρναμε αλλά δεν θα ήθελα να έχουμε την ταμπέλα ότι σωθήκαμε λόγω της πανδημίας, αν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρναμε.

Τι έφταιξε και βρέθηκε η ομάδα σε αυτή την κατάσταση:

Σίγουρα δεν είναι ένα πράγμα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ξεκίνησε ήπια και έφτασε σε πολύ δύσκολο σημείο. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Δεν ξέρω. Δεν προετοιμαστήκαμε καλά; Φτιάξαμε ομάδα τελευταία στιγμή; Ήταν η απουσία του Λευτέρη;
Το σίγουρο ήταν ότι δεν ήταν δίπλα μας κάποιος να μας στηρίξει ΠΕΡΑ από τον κόσμο. Δεν είχαμε κάποιον να απευθυνθούμε γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε αλλαγές.
Στα δύσκολα που η ομάδα έκανε τις συνεχόμενες ήττες πέρα από τον κόσμο δεν ήταν κανείς δίπλα μας στο προηγούμενο καθεστώς. Και τώρα η ομάδα έκανε ήττες αλλά έχουμε ανθρώπους να δουν κάτι. Δεν έριξα το μπαλάκι ότι φταίει μόνο η διοίκηση έχουμε και εμείς ευθύνη.

Θα είναι εγκληματικότητα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και του χρόνου, η αβεβαιότητα. Αν συνεχιστεί θα δημιουργηθεί ρίξει, θα γίνει το μπαμ. Πόσα χρόνια θα μείνει η ομάδα εκεί. Δεν θα το αντέξει ο κόσμος, έχει κουραστεί.

Για το αν αδικήσανε τους εαυτούς τους:

Κατά μεγάλο ποσοστό τους αδικήσαμε αλλά αυτό δεν αλλάζει . Έπρεπε να παρουσιάσουμε διαφορετικό πρόσωπο και να πάρουμε κάποιες νίκες.

Το βάρος της φανέλας του Άρη:

Αν δεν έχεις παίξει δεν μπορείς να το καταλάβεις. Αν δεν παίξεις σωστά θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Έτσι κάναμε κάποιες ήττες πέρυσι. Πιστεύαμε ότι θα πάρουμε στο Παλέ αγώνες χωρίς να παλέψουμε . Η πίεση είναι ψυχοφθόρα ειδικά όταν βλέπεις στην τελευταία θέση αυτήν την ομάδα.

Για το συμβόλαιο του:

Έχω συμβόλαιο για τα επόμενα 2 χρόνια. Είναι το τελευταίο που σκέφτομαι όμως. Ανυπομονώ να δω τι θα γίνει φέτος και τι θα γίνει του χρόνου στην ομάδα.

Τι θα πρεπει να γινει;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι βασικό είναι, γιατί η ομάδα υστερούσαι σε αυτό το κομμάτι, να αυξηθεί ο ελληνικός κορμός και να δοθεί μεγαλύτερη βάση σε αυτό. Είναι τα αποδυτήρια, το κλίμα να προσαρμόσεις τους ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλιώς γίνεται αν έχει ένα κορμό έμπειρων Ελλήνων, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα μικρά παιδιά, αλλά είχαμε 3 Έλληνες με μέσο όρο συμμετοχής.

Για τα περιστατικά μέσα στην χρονιά:

Έγιναν κάποια αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μην ήταν η ίδια εξέλιξη αν είχαμε 6 έμπειρους Έλληνες που μπορούσαν να έχουν δέσει την ομάδα τους.

Για Μπράουν:

Αυτό μας ένωσε εμάς τους παίκτες που μείναμε και κάναμε προπόνηση . Δεν είχε μόνο αυτός πρόβλημα όλοι μας είχαμε . Μείναμε λίγοι μιλήσαμε και όλο αυτό μας ένωσε. Όταν μάθαμε τι έγινε δεν θεωρήσαμε αντρίκιο να κάνουμε το ίδιο. Εν τέλη ο παίκτης αποφάσισε να επιστρέψει.

Για τον Μποχωρίδη και το μέλλον του:

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έντονο δέσιμο και έξω από το γήπεδο. Να μιλήσουμε για του χρόνου είναι νωρίς, πρέπει να λύσουμε πολλά προβλήματα. Είναι ο αρχηγός μας, τον χρειαζόμαστε, τον έχουμε ανάγκη. Τον θέλω στην ομάδα και όλοι τον θέλουν αλλά πρέπει να διευθετηθούν πολλά ζητήματα.

Παλέ χωρίς κόσμο:

Η δύναμη της ομάδας και ο παράγοντας που δίνει την ώθηση για την νίκη είναι ο κόσμος.
Θα είναι κάτι άδικο αν συμβεί αυτό την επόμενη σεζόν. Μέχρι τον Οκτώβρη θέλω να πιστεύω πως θα ελαττωθεί και θα βρεθεί λύση. Θα είναι επίσης αντιεμπορικό και θα υπάρξουν πολλά οικονομικά προβλήματα.

Για τον Καμπερίδη:

Τον κόουτς τον γνωρίζω πάρα πολλά χρονιά, από τότε που ήταν παίκτης . Τρέφω μεγάλη αγάπη και το άξιζε. Είναι ένα άνθρωπος που δούλεψε πολύ σκληρά και αφιερώθηκε στο μπάσκετ.
Μας βοήθησε, άλλαξε την ψυχολογία μας, άλλαξε την εικόνα μας . Προσπαθήσαμε να υιοθετήσουμε την φιλοσοφία του. Βέβαια έχουμε ακόμα πράγματα να πάρουμε απλά πρέπει να δοθεί χρόνος. Μακάρι να είναι και του χρόνου.

Τα πρώτα τρία πράγματα με το που τελειώσει η καραντίνα:

Θα πάρω το αυτοκίνητο και θα πάω στο Παλέ. Έχω να πάω 2 μήνες. Θέλω να μπω στο γήπεδο, να μπω στα αποδυτήρια. Μετά να βρεθώ με τους συμπαίκτες μου και τέλος να ξεκινήσω τις προπονήσεις. Δεν μου έλειψε η προσωπική μου ζωή, μου έλειψε η καθημερινότητα μου. Μου έλειψε το Παλέ και η ομάδα, είναι το οξυγόνο μου.

Για το Netflix:

Τα βράδια θα περάσω τον ελεύθερο μου χρόνο με Netflix. Tο τελευταίο που είδα είναι το «last dance» και ανυπομονώ να έρθει η δευτέρα να δω την συνέχεια. Ο κάθε αθλητής πρέπει να το δει αυτό.

Ποιες στιγμές θα κρατούσε από τον Άρη:

Τα πάντα. Όλα.
Κάθε μέρα είναι και μια καινούργια εμπειρία με αυτήν την ομάδα. Αν θα κρατούσα κάτι θα ήταν η πρώτη αγωνιστική και η νίκη με τον ΠΑΟΚ.

Ένα μήνυμα στον κόσμο:

Να συνεχίσει να μας υποστηρίζει, να είναι πιστός στην ομάδα και να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button