Ποδόσφαιρο

Σκεφτείτε να μην είχαμε VAR…

Ο Άρης είναι στην κορυφή. Μπορεί να μην έχει θέλξει με την παρουσία του, να έχει περιθώρια βελτίωσης αλλά είναι στην κορυφή. Πως θα ήταν τα πράγματα όμως αν αντί για τα μάτια της τεχνολογίας βασιζόμασταν σε αυτά του Καραντώνη;

Μπορεί δεξιά και αριστερά σε διάφορες χρονικές στιγμές να γίνονται αναφορές κατά του VAR, στην Ελλάδα όμως μέχρι στιγμής δίνει χρήσιμες λύσεις και δείχνει το τι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να σκεφτούμε μια Super League χωρίς VAR. Όχι με διάθεση λαϊκισμού, αλλά παραθέτοντας απλά γεγονότα και σφυρίγματα.

1η αγωνιστική: Άρης-Λαμία 3-1

O Άρης παρά το κακό του ξεκίνημα παίρνει την νίκη με 3-1 και τους πρώτους βαθμούς της σεζόν. Τίποτα όμως από αυτά δεν ήταν απαραίτητο ότι θα γινόταν με τυφλή εμπιστοσύνη στους αλάνθαστους Έλληνες διαιτητές.

Χωρίς το VAR με όλα όσα έχουμε δει δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος αν το γκολ της Λαμίας θα μετρούσε ή όχι. Και αν γινόταν το 0-2 τα πράγματα για τον Άρη θα ήταν δύσκολα από όλες τις απόψεις.

2η αγωνιστική: Βόλος-Άρης 0-1

Ο Άρης στην δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος παίρνει ένα σημαντικό διπλό στο Βόλο χάρη σε γκολ-πέναλτι του Γκάμα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα παρόλα αυτά ο Βόλος ισοφαρίζει, μετά από γύρισμα του Μαρτίνες στο οποίο η μπάλα είχε βγει εκτός.

Χωρίς το VAR το μόνο σίγουρο είναι ότι το γκολ θα μετρούσε, το παιχνίδι θα έληγε 1-1 και στον Άρη θα τραβούσαν τα μαλλιά τους.

5η αγωνιστική: Άρης-Απόλλων Σμύρνης

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Άρη οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίζουν σε 1-1. Στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει οφσάιντ κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό μετά από την χρήση του VAR.

Καταλήγοντας…

Χωρίς το VAR ο Άρης θα είχε από 6 έως 9 βαθμούς σε 5 αγώνες και αντί για την πρώτη θέση η ομάδα θα βρισκόταν αρκετά χαμηλότερα.

Βέβαια να τονιστεί ότι ακόμη και όταν υπάρχει το VAR έχουμε δει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ο… τρόπος. Πάντως έως τώρα, επί επίβλεψης Κλάντεμπεργκ η τεχνολογία χρησιμοποιείται σωστά, οι διαιτητές γνωρίζουν ότι θα βγουν στην «σέντρα».

Έως τώρα τουλάχιστον σφυρίζουν ότι βλέπουν στις σημαντικές φάσεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλες χρονιές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button