ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Σκέψεις της UEFA για αλλαγές στο Super Cup με… καλεσμένους από τις ΗΠΑ

Μετά την πρόσφατη θεσμοθέτηση του Conference League και τη συνολική μεταρρύθμιση του Champions League από τη σεζόν 2024/2025, η UEFA προσανατολίζεται σε δραστική αλλαγή και στο ευρωπαϊκό Super Cup, σε μία προσπάθεια να το καταστήσει πιο ελκυστικό.

Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «Guardian», η UEFA πρόκειται να αναδιαμορφώσει πλήρως το ευρωπαϊκό Super Cup, που σήμερα κρίνεται σε μία αναμέτρηση, μεταξύ του νικητή του Champions League και του νικητή του Europa League. Εφέτος, το κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με άνεση της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0.

Στο στρατηγείο της UEFA, είναι υπό μελέτη μία μορφή Final Four, με ημιτελικούς και τελικό, όπως συνέβη στο Champions League την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στο ισπανικό Super Cup. Μόνο που η UEFA, θέλει να… ανοίξει τα σύνορά της, αφού εκτός από τους νικητές των κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής, του κατόχου του Conference League, καθώς και την πρωταθλήτρια ομάδα του MLS.

Κατά συνέπεια, αυτό το τουρνουά θα μπορούσε να «μετακομίσει» σε αμερικανικό έδαφος, εξ ου και η παρουσία του νικητή του αμερικανικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για έναν τρόπο δημιουργίας νέων εσόδων και εξαγωγής του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού προϊόντος, σε μια δυνητικά πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για την UEFA.

Ωστόσο, απομένει να διαπιστωθεί, ποιά θα είναι η στάση σε αυτήν την ενδεχόμενη υλοποίηση μίας τόσο ριζικής αλλαγής, των ποδοσφαιριστών, που ήδη καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button