Γενικά

Σκέψεις στην κυβέρνηση για 15νθήμερο lockdown στην Αττική!

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο γενικού lockdown στην Αττική για 15 ημέρες αλλά και διάφορα μέτρα με σκοπό να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι.

Τα υψηλά κρούσματα των τελευταίων πολλών ημερών έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί αλλά και μέλη της κυβέρνησης έχουν κάνει σαφές ότι σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα αυτά είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί lockdown στην Αττική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” , τα σενάρια κάνουν λόγο για… λουκέτο 15 ημερών, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του κορωνοϊού. Κάτι τέτοιο αναμένεται να εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας μέσα στο επόμενο 10ημερο.

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, που όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο… στόχαστρο του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 80% των θυμάτων ανήκουν στην ηλικιακή αυτή ομάδα.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων έγινε ιδιαίτερη σύσταση στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Το επόμενο μέτρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκειμένου να προστατευτεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η καραντίνα και η όποια μετακίνηση τους να γίνεται εφόσον επιβάλλεται για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους και θα πρέπει να γνωστοποιούν στην Πολιτική Προστασία – όπως γινόταν με τα σχετικά έντυπα ή με μηνύματα μέσω κινητού (SMS) κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button