Γενικά

Σε τρεις φάσεις η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ – Οι ημερομηνίες

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 800 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, διαδικασία που αφορά 1,7 εργαζομένους επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις αφορούν τους:

-Τους εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή -Τους εργαζομένους επιχειρήσεων που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ και έχουν τεθεί σε αναστολή από τους εργοδότες τους -Τους ανέργους που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου

Τα τρία στάδια της καταβολής του επιδόματος:

-15-17/4 στους εργαζομένους που θα υποβάλουν αιτήσεις από 1-10 του μήνα -25-27/4 σε όσους υποβάλουν αιτήσεις από 11-20 Απριλίου
-5-7 Μαΐου σε όσους υποβάλουν την αίτηση τους μεταξύ 21 και 30 Απριλίου.

 Την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων προκειμένου να λάβουν το voucher των 600 ευρώ.  

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στο κανάλι του Φαλήρου, «στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ».  

Οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο. «Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη. Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν».  

«Εφόσον τα δεδουλευμένα δεν αντιστοιχούν στο πλήρες Δώρο του Πάσχα με εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τη διαφορά», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button