Ποδόσφαιρο

Σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ κλήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Τι αναφέρει η αρμόδια αρχή.

Η ΔΕΑΒ γνωστοποίησε πως καλούνται σε ακρόαση οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και πέντε πρόσωπα για φαινόμενα βίας στο πρόσφατο ντέρμπι των δύο ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

  1. Με την υπ’ αριθμ. 54/2024 Απόφασή της επέβαλε, σε βάρος των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων «ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας» και «ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

α) διοικητικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500) ευρώ εις έκαστον εξ’ αυτών, καθώς και

β) απαγόρευση χρήσης του συνόλου των κερκίδων της αθλητικής εγκατάστασης, την οποία χρησιμοποιούν ως έδρα τους οι ομάδες Εφήβων Καλαθοσφαίρισης αυτών, που μετέχουν στο οικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ περιόδου 2024-2025, για πέντε (5) αγωνιστικές ημέρες οιασδήποτε επίσημης εγχώριας διοργάνωσης εις έκαστον εξ’ αυτών.

Η Απόφαση αφορά σε παράβαση, ήτοι για εκτεταμένα επεισόδια (συμπλοκές) που έλαβαν χώρα μεταξύ αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων τους στην αθλητική εγκατάσταση του Δ.Α.Κ. ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΠΛΑΤΩΝ», κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στις 15-10-2024 για την διοργάνωση του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Καλαθόσφαιρας Εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ, αγωνιστικής περιόδου 2024/2025.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

  1. Καλεί σε ακρόαση τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και πέντε φυσικά πρόσωπα (προπονητή, τεχνικό διευθυντή, δύο φροντιστές και ποδοσφαιριστή) αναφορικά με φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, εντός του αγωνιστικού χώρου και του χώρου των αποδυτηρίων, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ» στις 20-10-2024 στο γήπεδο OPAP ARENA, για το πρωτάθλημα Stoiximan Super League 1, αγωνιστικής περιόδου 2024/2025.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button