Γενικά

Σενάριο οριστικής… χαλάρωσης: «Μετράμε αντίστροφα για την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις»

Μετά τη νέα χαλάρωση του lockdown που θα έρθει το Σάββατο, όλα δείχνουν ότι τα SMS στο 13033 μετράνε αντίστροφα.

Εδώ και ένα χρόνο, με ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, τα SMS στο 13033 και τα έγγραφα μετακινήσεων, αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας, καθώς για κάθε έξοδό μας από το σπίτι χρειάζεται να στείλουμε ένα μήνυμα ή να έχουμε συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Φαίνεται όμως πως πλέον μετράμε αντίστροφα για να τα αποχωριστούμε για δεύτερη φορά, με την ελπίδα να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το ρεπορτάζ που παρουσίαζε χθες το βράδυ το Mega στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, τονίζοντας οτι αυτό θα γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Μάλιστα έδωσε και δύο ημερομηνίες που θα γίνει αυτό… Την 12η ή την 19η Απριλίου, με την λογική οτι τότε θα ανοίξει και εστίαση, οπότε δεν θα έχει κάποιο νόημα η χρησιμοποίησή του.

Αξίζει να τονίσουμε πως από την αρχή του lockdown έχουν σταλεί στην Ελλάδα 775 εκατομμύρια SMS, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται τα έντυπα μετακινήσεις για τα οποία δεν υπάρχει τρόπος καταγραγραφής.

Ταξίδι στα χωριά και βραδινή απαγόρευση

Βέβαια, η συγκεκριμένη είδηση, δημιουργεί άλλα δύο ερωτήματα. Τι θα γίνει με την βραδινή απαγόρευση, καθώς από τις 21:00 κάθε μέρα, πλην ειδικών περιπτώσεων, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στους δρόμους, αλλά και με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όσον αφορά την βραδινή απαγόρευση τώρα, με το άνοιγμα της εστίασης είτε θα καταργηθεί, είτε θα πάρει για πολύ αργότερα. Για παράδειγμα μετά τα μεσάνυχτα. Το πρώτο ενδεχόμενο, είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αυτές ενδεχομένως να πάνε για αργότερα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button