Ποδόσφαιρο

ΣΑΦΑΘ: «Δολοφονία ανθρώπου, χαρακτήρα, οπαδού»

Ανακοίνωση για τον έναν χρόνο θανάτου του Τόσκο Μποζατζίσκι εξέδωσε ο σύνδεσμος Αθηναίων φίλων Άρη Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Δολοφονία ενός ανθρώπου

«Δολοφονία» χαρακτήρα

Δολοφονία οπαδού

Το έγκλημα – εφόσον αποδεικνύεται – επιζητά τιμωρία και όσο δεν τιμωρείται, γίνεται ακόμα πιο ειδεχθές. Διότι στην περίπτωση του Τόσκο Μποζατζίσκι, έχουμε ένα αποδεδειγμένο έγκλημα με ενόχους που παραμένει ατιμώρητο, όσο η ελληνική δικαιοσύνη καθυστερεί να αποδώσει τις ευθύνες που πρέπουν σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, ζήσαμε από τη πρώτη στιγμή στοχευμένες ενέργειες αποπροσανατολισμού. «ήταν ένας χούλιγκαν – ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών» Μία «δολοφονία» χαρακτήρα που επεδίωκε να απομειώσει την ευθύνη των δραστών, εξομοιώνοντάς τους με το θύμα και δυνητικά φέρνοντάς τους στη θέση του. Όταν το σαθρό αυτό επιχείρημα κατέρρευσε, όταν οι πληροφορίες για τον Βούλγαρο φίλαθλο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του γιατί απλά, αγαπούσε μία ομάδα, έρχονταν καταιγιστικά στην επικαιρότητα, τότε επιστρατεύθηκε ένα ακόμα επιχείρημα, ακόμα πιο χυδαίο. Με επίκληση στο θυμικό, επιχειρήθηκε ένα νέο σκηνικό αδικίας, που θέλει την ιδιότητα του οπαδού, συνώνυμη με αυτή του εγκληματία.

Λοιπόν όχι. Οπαδός δεν είναι εγκληματίας. Ο αγνός οπαδός ταξιδεύει για την ομάδα του, επενδύει στην ομάδα του, αγαπά την ομάδα του, με αγνή και ανόθευτη αγάπη. Ο οπαδός που δήθεν στο όνομα της ομάδας διαπράττει έγκλημα, ήταν και είναι στυγνός εγκληματίας και τίποτα παραπάνω.

Υπάρχουν λοιπόν οπαδοί – άνθρωποι, όπως εμείς και εσείς. Με αρχές και ιδανικά. Υπάρχουν εγκληματίες που λερώνουν την ιδιότητα του οπαδού.

Υπάρχουμε εμείς. Και ο Τόσκο που θα είναι για πάντα ένας από εμάς. Υπάρχουν και οι άλλοι που θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.

Μέχρι τα όνειρά μας, να πάρουν εκδίκηση.

ΣΑΦΑΘ 1984

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button