Μπάσκετ

Σαν σε προπόνηση τον Ηρακλή ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας ήταν ανώτερος και πιο έτοιμος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έχοντας τον Ίαν Μίλερ σε τρομερή μέρα και σε συνδυασμό με το κακό τελευταίο 15λεπτο του Ηρακλή κατά το οποίο οι «κυανόλευκοι» έχασαν την επαφή τους με το καλάθι, πήρε μια άνετη νίκη με 85-61.

Ο Προμηθέας μετά την αναμέτρηση με τη Λάρισα, έβγαλε αντίδραση, εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένος και έτοιμος και όντας σταθερός και στις δύο πλευρές του γηπέδου πήρε μια δίκαιη νίκη επί του πολύ άστοχου Ηρακλή με 85-61.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτή τη νίκη ήταν ο Ίαν Μίλερ ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ, έχοντας όμως και την αδιαμφισβήτητη συνεισφορά των Γιαννόπουλου, Αγραβάνη και Αθηναίου, αλλά και των αδερφών Γκράντ που έδωσαν σημαντικές λύσης.

Από πλευράς Ηρακλή ο Βασίλης Καββαδάς ήταν ο μόνος που ξεχώρισε πετυχαίνοντας μάλιστα ένα ακόμα double – double με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ, όμως έμοιαζε απελπιστικά μόνος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Στο ξεκίνημα ο Προμηθέας μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και με ένα σερί 9-0 πήρε ένα καλό προβάδισμα όσο ο Ηρακλής φαινόταν να ψάχνει ακόμα να βρει τα πατήματα του. Οι «κυανόλευκοι» με μπροστάρη τον Χάτσερ πέρασαν στην αντεπίθεση και μείωσαν, όμως οι Πατρινοί, με τον Ίαν Μίλερ να έχει μπει πολύ «ζεστός» στο ματς πετυχαίνοντας τους 14 από τους 24 πόντους της ομάδας του, παρέμειναν σε θέση οδηγού μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου (24-20).

Στη δεύτερη περίοδο ο Ηρακλής μείωσε στο καλάθι και με υπομονή στην επίθεση έψαχνε τις καλύτερες επιλογές, με τις λύσεις να έρχονται κυρίως από τους ψηλούς. Ο Προμηθέας ωστόσο υπερέχοντας σε δημιουργία και ευστοχία σταδιακά διεύρυνε το προβάδισμα του, με τον Μίλερ να συνεχίζει να δίνει πόντους και ασίστ στην ομάδα του. Με τη συνδρομή των αδερφών Γκράντ, η ομάδα του Μάκη Γιατρά μέχρι την ανάπαυλα είχε στείλει τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (44-32).

Η απάντηση από πλευράς Ηρακλή ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι μέσα από τη ρακέτα με τους Καββαδά και Τσαϊρέλη (46-38), όμως οι Μίλερ και Αθηναίου με ένα «ξέσπασμα» έκαναν το 58-42. Από τα μισά του δεκαλέπτου το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο «κλειστό», με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τα καλάθια να μπαίνουν με το… σταγονόμετρο. Ο Ηρακλής δεν εκμεταλλεύτηκε τις άστοχες επιθέσεις του Προμηθέα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η διαφορά να διατηρηθεί για τους γηπεδούχους (61-45).

Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν ο μόνος που συνέχιζε να… παλεύει και στο τέταρτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα ακόμα double – double, όμως σε αυτή του την προσπάθεια δεν είχε συμπαραστάτες. Η αστοχία των «κυανόλευκων» δεν τους επέτρεπε να επιστρέψουν στο παιχνίδι και παρότι ο ρυθμός του αγώνα είχε χαλάσει, ο Προμηθέας διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα του. Ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε και πάλι στα τελευταία λεπτά με τον Προμηθέα να χαρίζει θέαμα έχοντας «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη του (85-61).

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-32, 61-45, 85-61

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button