Μπάσκετ

Σανόγκο: Ο-X Factor του Άρη με τον Προμηθέα!

Οι κιτρινόμαυροι εμπιστεύονται τον Ιβοριανό σε έναν ρόλο-κλειδί.

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Προμηθέα Πατρών για τους «8» του Ελληνικού πρωταθλήματος σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες και το YellowRadio.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε!

Λίγο πριν τα πλέι-οφ ο Γιάννης Καστρίτης αποφάσισε να «κόψει» τον Κρις Μπάνκστον από την επτάδα των ξένων, κρατώντας τον Έρικ Ριντ Τζούνιορ προκειμένου να έχει επιλογές στα γκαρντ αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι ο Ίσμαελ Σανόγκο θα είναι ο παίκτης ο οποίος θα κληθεί να παίξει στη θέση «5» και να μοιραστεί τα λεπτά μαζί με τον Σίλβιο Ντε Σόουζα.

Στα πρώτα τρία παιχνίδια που το έκανε αυτό (με Περιστέρι, Κολοσσό και Παναθηναϊκό) ο Σανόγκο έπαιξε κατά μέσο όρο 20 λεπτά, βλέποντας τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής με τους πράσινους, λόγω των φάουλ που δέχθηκε.

Ακόμη ο Ιβοριανός είχε 6,6 ριμπάουντ ανά αγώνα, βοηθώντας σε έναν τομέα που οι κιτρινόμαυροι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πλέον θα είναι πάντα σημαντικό να φανεί το πως θα αποδώσει ο Σανόγκο στο κομμάτι της άμυνας, στο οποίο πάντως έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο να μαρκάρει κάθε θέση στο γήπεδο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Σανόγκο έχει 100,7DRTG, ένα από τα καλύτερα στη λίγκα, όταν καλύτερος αμυντικός από το 93% των παικτών της Basket League σύμφωνα με metric που υπολογίζει το συγκεκριμένο στατιστικό, μαζί με τα κλεψίματα, τα μπλοκ και τα αμυντικά ριμπάουντ.

Ακόμη ο Ιβοριανός είναι ο έβδομος καλύτερος «κλέφτης» στο πρωτάθλημα σε ότι αφορά τους παίκτες πάνω από τα δύο μέτρα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία φυσικά ξεχωρίζει ο επίσης κιτρινόμαυρος, Ρόνι Χάρελ με 2,3 ανά παιχνίδι.

Ακόμη σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση, ο Σανόγκο σκοράρει με σχετικά καλά ποσοστά, έχοντας 47% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 82,9% στις βολές, ποσοστά -κυρίως στα τρίποντα και τις βολές- θα ήθελε να διατηρήσει.

Καταληκτικά ο Σανόγκο είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς ψηλούς του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα «οικονομικός» στην επίθεση σκοράροντας κάτι περισσότερο από έναν πόντο ανά προσπάθεια.

Το ματσάρισμα του με τον Ετσενίκε θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς μιλάμε για τον ψηλό με το τρίτο μεγαλύτερο usage% στο πρωτάθλημα και ο Ιβοριανός μπορεί να αποτελέσει τον παράγοντα «Χ» στο να κερδηθεί η σειρά με τους Πατρινούς.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button