ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Σαλάχ: “Αξίζαμε το Champions League”

Ο Μο Σαλάχ πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού μίλησε για… εκδίκηση από τη «βασίλισσα» αναφερόμενος στον τελικό του 2018 και την ήττα με 3-1. Η εκδίκηση όμως δεν ήρθε, με τους «reds» να έχουν μεν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να χάνουν τελικώς την κούπα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αιγύπτιος σταρ σε εκτενή συνέντευξή του στο France Football αναφέρθηκε στο παιχνίδι στο «Σταντ ντε Φρανς» που κρίθηκε εν πολλοίς στην απόδοση του Τιμπό Κουρτουά, την Χρυσή Μπάλα που επιθυμεί διακαώς, στην εξέλιξή του ως παίκτης, αλλά και στον Καρίμ Μπενζεμά.

«Αξίζαμε να κερδίσουμε, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Είχα δύο ή τρεις πολύ καθαρές, αλλά ο Κουρτουά έκανε απίστευτες αποκρούσεις. Είναι δουλειά του, γι’ αυτό τον υπέγραψε η Μαδρίτη. Ήταν η βραδιά του», σχολίασε για τον τελικό του Champions League.

«Ήθελα να την κερδίσω για να φτάσω τον Τζορτζ Γουεά (ο μόνος Αφρικανός που την κέρδισε). Είναι αλήθεια ότι με εξέπληξε η κατάταξή μου το 2021 (7η). Για φέτος, η ήττα από τη Ρεάλ είναι μειονέκτημα, αν και έκανα καλό παιχνίδι στον τελικό. Αυτό δεν αφαιρεί όλα όσα έχω πετύχει τους τελευταίους μήνες, πρέπει να περιμένουμε την ψήφο της κριτικής επιτροπής. Αν δεν είμαι η Χρυσή Μπάλα του 2022, θα κάνω τα πάντα να είναι ο επόμενος που θα την πάρει», ανέφερε για την Χρυσή Μπάλα.

Σχετικά με την εμμονή του με την φυσική κατάσταση: «Ψάχνω συνεχώς τρόπους να βελτιώνω τη φυσική μου κατάσταση. Προσπαθώ να διαλογίζομαι κάθε μέρα για δέκα ή είκοσι λεπτά στο σπίτι. Δύο δωμάτια στο σπίτι μας είναι αφιερωμένα σε μηχανήματα γυμναστικής, bodybuilding.. Η γυναίκα μου λέει ότι ξοδεύω περισσότερο χρόνο στα μηχανήματα παρά σε αυτήν. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά για να έχεις τέλειο σώμα, δεν χρειάζεται να είσαι ντροπαλός».

Για τη βελτίωσή του χρόνο με τον χρόνο: «Πέρυσι το καλοκαίρι, στην Ελλάδα, αναρωτήθηκα πώς μπορώ να βελτιωθώ. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο γιατί έχω δύο ή τρεις αμυντικούς στην πλάτη μου και πρέπει να εφεύρω νέους τρόπους για να βρω χώρους, να ανοίξω το παιχνίδι… Αυτός ο προβληματισμός απέδωσε γιατί τα στατιστικά μου έχουν βελτιωθεί. Στόχος μου είναι οι αμυντικοί να μην μπορούν να πάρουν ανάσα, πρέπει να αισθάνονται κίνδυνο για 90 λεπτά».

Για το στυλ της Λίβερπουλ: «Στη Λίβερπουλ όλοι τρέχουμε για τους άλλους. Αν δεν παλέψω για τους αμυντικούς, δεν θα πολεμήσουν για μένα. Πρέπει να γίνω παράδειγμα, ο πρώτος που θα πιέσει και θα θυσιαστεί για την ομάδα».

Αναφορικά στην σεζόν του Καρίμ Μπενζεμά τόνισε: «Καταλαβαίνω τον Μπενζεμά, δεν βλέπει τον εαυτό του απλώς ως σκόρερ, ξέρει ότι επηρεάζει όλες τις πτυχές του παιχνιδιού της Ρεάλ. Όπως και άλλοι, θέλει να τον αναγνωρίζουν ως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button