Ποδόσφαιρο

Σίτσας: “Δεν πρέπει να δείξει ο Άρης εικόνα παραίτησης”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής της Κ19 του Άρη, Δημήτρης Σίτσας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά ανέφερε:

Πρέπει ο Άρης να σταματήσει να δείχνει αυτήν την εικόνα παραίτησης. Πρέπει όποιο και αν είναι το πρόβλημα να λυθεί. Ίσως φτάσουμε σε ένα παιχνίδι να μην συμπληρώνουμε 18αδα, είναι λυπηρό.

Ο Άρης μετά την περσινή χρονιά, με μια καλή χρονιά και με τα προβλήματα που είχε έκανε μία χρονιά που δεν είναι ανάλογη αυτού που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.

Για την εικόνα “παραίτησης” που έδειξε ο Άρης:

Η ομάδα από την στιγμή που εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη είχε στόχο τον κύπελλο. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες μετά από αυτό να “αδειάσουν”.

Αλλά δεν παύει ο Άρης να είναι μεγάλη ομάδα και να πρέπει να παρουσιάζεται όσο το δυνατόν καλύτερος, ιδίως σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αυτό είναι το πρόβλημα.

Και φτάνουμε να φεύγει ο ένας, να φεύγει ο δεύτερος.

Για τους επόμενους αγώνες:

Αν πάμε με αυτήν την εικόνα δεν μπορεί να διασφαλιστεί ούτε η πέμπτη θέση. Θα είναι πολύ άσχημο για την εικόνα μας το να μας περάσει ο ΟΦΗ.

Θα πρέπει η ομάδα να εξασφαλίσει μία καλή προσέγγιση των αγώνων για να μην επηρεαστεί η ομάδα, να μην έχουμε άλλα θέματα.

Θα έπρεπε και φυσικά να έχουν φροντίσει από την ομάδα ήδη να έχουμε εξελίξεις για τις ανανεώσεις. Για παίκτες τους οποίους ο Άρης τους ήθελε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που είναι να ανανεώσουν:

Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του πελάτη του. Θα έπρεπε όμως αυτό να είχε τελειώσει πριν τον κορωνοϊό, όχι να περιμένουμε τελευταία στιγμή.

Νομίζω πάντως ότι ο Γκάμα και ο Κουέστα έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Ο Ματίγια μετά την πανδημία δεν έχει βοηθήσει πολύ, αλλά είναι παίκτης που έχει πάρα πολύ καλά χτυπήματα, που μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι. Σε έναν Άρη αυτού του βεληνεκούς θα χρειάζεται και ο Ματίγια, και ο Γκάμα και ο Κουέστα.

Ο Κούεστα ειδικά είναι σε εξαιρετική κατάσταση, προσφέρει σιγουριά.

Για τις κινήσεις για την επόμενη μέρα:

Ότι και να λέμε για το μέλλον οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα ξέρουν το μέλλον.

Αυτοί θα κριθούν και αυτοί έχουν την άμεση ευθύνη. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι δεν έχουμε δει τα παιδιά της ακαδημίας να παίζουν, να δούμε αν μπορούν να ανταποκριθούν.

Δεν βλέπουμε να υπάρχουν παιδιά ακαδημίας και παιδιά 20-25 χρονών.

Αυτό είναι το παράπονο μου, και αυτό ήταν το μόνιμο παράπονο.

Για τις δηλώσεις του Ένινγκ για τις αλλαγές:

Με αυτά που είπε ήταν σαν τους λέει “δεν κάνετε για την ομάδα, θα φύγετε”. Δεν χάνεις κάτι να τους δώσεις 10-15 λεπτά να δείξουν τι αξίζουν.

Είναι φυσικά θέμα του πως κρίνει ο προπονητής. Αλλά αν δεν κρίνεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος στον πάγκο, δεν τον έχεις στον πάγκο.

Για το αν υπάρχει ταλέντο στον Άρη:

Δεν υπάρχει ένας Γιαννιώτας, ένας Σουνάς, ένας Κατίδης, ένας Διούδης, να τους δεις και να τους δώσεις μία ευκαιρία; Δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες; Επειδή έχω δει πάρα πολλά παιχνίδια του Άρη στη Κ19 πιστεύω ότι υπάρχουν.

Για την πώληση Φετφατζίδη:

Νομίζω ότι πρέπει να… ανάψουμε μία λαμπάδα στον Φέτφα. Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη και έφερε και λεφτά στον σύλλογο, ενώ ήρθε χωρίς να δαπανήσει χρήματα η ομάδα για να τον αποκτήσει.

Μακάρι να έρθει ο Ματαίο στην θέση του. Είναι και οι δύο παίκτες εκρηκτικοί, αν και ο Φέτφα έχει πιο πολύ την ασίστ, ενώ ο Ματέο το γκολ.

Βέβαια πρέπει να τους πλαισιώσεις και με άλλους παίκτες παρόμοιας δυναμικής και στυλ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button