Ποδόσφαιρο

Σίστο στο yellowradio.gr: “Δεύτερη ευκαιρία φέτος – Έχω ανάγκη να παίξω στο Βικελίδης»

Ο Πιόνε Σίστο είναι το νέο πρόσωπο για τον Άρη στην Ολλανδία, τραβώντας παντού όλα τα βλέμματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Μπορεί να μετράει μόλις λίγα 24ωρα στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά ήδη μπαίνει στο κλίμα και δείχνει αρκετά ορεξάτος να επιστρέψει στις καλές χρονιές, μετά την περσινή στην Αντάλιασπορ.

Ποιός είναι όμως; Τί μπορεί να κάνει στο γήπεδο; Τί στόχους έχει με τον Άρη; Αυτά και αλλά πολλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο yellowradio.gr.

Την προηγούμενη φορά που ασχολήθηκε ο Άρης μαζί σου, τελικά κατέληξες στην Τουρκία. Αυτή τη φορά τελικά Ελλάδα.

“Όταν μίλησα με τον πρόεδρο αυτή τη φορά, ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Γνωριζόμασταν από την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε. Γνώριζα πράγματα για την ομάδα κι έτσι δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά”.

Θα θέλαμε να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά σου, σε ποια θέση παίζεις, ποια είναι η αγαπημένη σου;

“Είμαι επιθετικός, παίζω στα άκρα. Καμιά φορά στο δέκα. Μου αρέσει να κάνω ντρίμπλες, να έχω την μπάλα, να είμαι επιθετικός. Μου αρέσει να δημιουργώ φάσεις για την ομάδα μου, να κάνω αυτό που δεν περιμένει ο αντίπαλος. Μου αρέσει να δημιουργώ, να δίνω ασίστ, προφανώς μου αρέσει να βάζω και γκολ. Να μεταφέρω το μυαλό μου στο γήπεδο. Κυρίως από αριστερά βέβαια, να είμαι… επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Νομίζω ότι η αγαπημένη θέση μου είναι αριστερό εξτρέμ, αλλά όπως είπα και δεκάρι. Μπορώ και στον άξονα, αλλά και σαν καθαρός winger”.

Πόσο εύκολο θεωρείς ότι θα είναι να δούμε στον Άρη, τον Σίστο της Θέλτα;

“Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί στην ομάδα. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ελλάδα, άρα δεν θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ. Οι άνθρωποι είναι ανοικτοί, με ζεστή καρδιά τους αρέσει μιλούν ο ένας στον άλλο”. 

Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους επέλεξες τελικά τον Άρη;

“Να το πω κάπως έτσι. Την προηγούμενη φορά, δυστυχώς, για κάποιους λόγους δεν έγινε. Μερικές φορές όμως σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που μίλησα ξανά με τον πρόεδρο και μου δόθηκε ξανά η δυνατότητα να έρθω”.

Μίλησες με κάποιον, ίσως ποδοσφαιριστή για τον Άρη;

“Όχι, αλλά όταν είδα τους νέους συμπαίκτες μου, ήταν μία έκπληξη. Γιατί πολλοί είναι Ισπανοί, τους γνωρίζω από την Ισπανία, οπότε όταν ήρθα είχα τη δυνατότητα να μιλήσω μαζί τους”.

Ο Άρης έχει προφορική συμφωνία με τον Ούγκο Μάγιο. Τον γνωρίζεις από την κοινή παρουσία σας στη Θέλτα. Τι μπορείς να μας πεις γι’ αυτόν;

“Τον γνωρίζω πολύ καλά. Παίξαμε μαζί σχεδόν τέσσερα χρόνια. Θα είναι καλό για μένα, γιατί γνωρίζομαστε, οπότε η προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη. Τον είχα ως αρχηγό, ξέρω την προσωπικότητά του, 100% θα γίνει σημαντικός για την ομάδα”.

Είδες το πρώτο φιλικό ποια είναι οι πρώτες σκέψεις σου για την ομάδα.

“Ήταν το πρώτο φιλικό. Όπως είπε και ο προπονητής δεν μπορείς να περιμένεις πολλά, γιατί και η Άλκμααρ είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο, σχεδόν έτοιμη. Πάντως για το πρώτο φιλικό και στο κομμάτι της προετοιμασίας που βρίσκεται η ομάδα, οι εντυπώσεις ήταν καλές”.

Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί παίκτες στην ομάδα, αλλά μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι γνωρίζεις;

“Καταρχάς γνωρίζω κάποιους από τους Δανούς που έπαιξαν ή παίζουν στην Ελλάδα. Επίσης έχω παίξει μερικές φορές στην Ελλάδα. Οπότε περίπου γνωρίζω τη νοοτροπία και το στιλ παιχνιδιού. Πόσο έντονο μπορεί να είναι και λόγω του κόσμου. Αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα και compact. Ωστόσο μπορείς να βρεις και χώρους για να τρέξεις”. 

Οι Δανοί γνωρίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

“Ναι είναι αλήθεια πως στη Δανία υπάρχει αρκετός κόσμος που γνωρίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είναι αλήθεια πως μόλις συμφώνησα με τον Άρη, αρκετοί άνθρωποι με πήραν τηλέφωνο για να μου δώσουν συγχαρητήρια”.

Πώς είναι να είσαι μέλος μια μεγάλης οικογένειας; Έχεις ακόμη οκτώ αδέλφια…

“Οι περισσότεροι από εμάς φύγαμε από την Αφρική για κάτι καλύτερο. Εμείς πήγαμε στη Δανία, ήμουν πολύ μικρός. Έπρεπε να παλέψουμε για να γίνουμε μέλη της τοπικής κοινωνίας, να πάρουμε τη θέση μας σε αυτή. Ήταν πολύ δύσκολα, αλλά όπως κάθε άλλος άνθρωπος, έτσι κι εγώ κυνήγησα το όνειρό μου και τα κατάφερα. Πέρασα δύσκολα, αλλά δούλεψα σκληρά”.

Πιστεύεις ότι θα καταφέρεις μέσω του Άρη να επιστρέψεις ξανά στην Εθνική Δανίας;

“Νομίζω ότι αυτός είναι γενικά ένας λόγος για τον οποίο κάποιος παίκτης κάνει μερικές επιλογές. Να παίζει καλά, να έχει επιτυχίες με την ομάδα του και να καταφέρει να την ανεβάσει επίπεδο. Έτσι κι εγώ επέλεξα να έρθω στον Άρη. Και ξέρω, το πιστεύω ότι ο Άρης θα με βοηθήσει να καταφέρω να επιστρέψω στην Εθνική Δανίας”.

Ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του Άρη είναι ο κόσμος του. Προφανώς τον έχεις δει σε βίντεο. Τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

“Καταρχάς θέλω να πω ότι μου έχει λείψει να παίζω σε τέτοια ατμόσφαιρα και ανυπομονώ να το κάνω. Έχω δει τον κόσμο του Άρη κι έχω ανάγκη να παίξω σε ένα τέτοιο γήπεδο, με αυτή την ατμόσφαιρα. Καταλαβαίνω τι θα γίνει και ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button