ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Σάουθγκεϊτ: «Ρωτήστε τον Γκουαρδιόλα σε τί θέση παίζει ο Φόντεν»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υπερασπίστηκε την απροθυμία του να χρησιμοποιήσει τον Φιλ Φόντεν σε κεντρικό ρόλο, λέγοντας στους επικριτές της Αγγλίας να ρωτήσουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα για την καλύτερη θέση του παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι.

Ενώ ο Φιλ Φόντεν είχε την ευκαιρία να εντυπωσιάσει παίζοντας στα χαφ, όταν μπήκε στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας της Αγγλίας με την Ουκρανία, δεν έχει ακόμη πείσει τους προπονητές του σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο ότι έχει την άμυνα για να κερδίσει μια κανονική θέση στον ρόλο που προτιμά.

Ο Σάουθγκεϊτ αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Γκουαρδιόλα για τον 23χρονο, ο οποίος συχνά παίζει μεγάλο ρόλο στη Σίτι, και ανέφερε ότι ένας από τους πιο δημιουργικούς παίκτες του πρέπει όμως να βελτιωθεί χωρίς τη μπάλα.

Ο προπονητής της Αγγλίας δέχεται πιέσεις να παίξει με μια πιο εκτεταμένη τριάδα στη μεσαία γραμμή μετά την άθλια εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία, αλλά μπερδεύτηκε από τον Φόντεν λέγοντας ότι η αγαπημένη του θέση είναι στο το κέντρο. «Δεν παίζει κεντρικά για την ομάδα του», αντέδρασε ο Σάουθγκεϊτ. «Πιθανώς υπάρχει λόγος για αυτό. Εξαρτάται από το επίπεδο του παιχνιδιού. Όλοι θέλουν να μιλήσουν για το τί γίνεται “με την μπάλα”, αλλά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες χωρίς τη μπάλα. Πρέπει να είσαι ακριβής με τις γωνίες πίεσης, τις ευθύνες σου και αν δεν το κάνεις, θα χάσεις τη ροή του παιχνιδιού. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον Πεπ, ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, που τον βάζει στα πλάγια. Έχει πάντα την ελευθερία να συγκλίνει. Αυτό είναι σημαντικό».

Ο Σάουθγκεϊτ αναζήτησε την άποψη του Γκουαρδιόλα για τον Φόντεν και απέρριψε την ιδέα ότι ο μέσος έπαιξε πιο κεντρικά για τη Σίτι πρόσφατα. Ο Φόντεν εντυπωσίασε όταν μπήκε στη θέση του Κέβιν Ντε Μπρόινε στον τελικό του Champions League της περασμένης σεζόν και υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός για την απόδοσή του κατά τη νίκη της Σίτι επί της Νιούκαστλ τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος είπε ότι θα ήταν «γελοίο» να παίξει με πειραματική ομάδα κατά τη διάρκεια του φιλικού της Τρίτης με τη Σκωτία στο Χάμπντεν Παρκ, επέμεινε ότι ο Γκουαρδιόλα δεν έπαιζε τόσο πολύ με τον Φόντεν στη μέση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button