Ποδόσφαιρο

Ρόβας: «Για γερά νεύρα το ΑΕΚ-Άρης – Μαθαίνω καλά πράγματα για τον Μπούργος, θα φέρει επιτυχίες ο Καρυπίδης»

Στο Yellow Radio101.7 και την εκπομπή “ Box To Box” μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων και νυν μάνατζερ παικτών, Βασίλης Ρόβα, ο οποίος τοποθετήθηκε για την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΣ , το επερχόμενο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αλλά και την φυσιογνωμία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Θεόδωρου Καρυπίδη . 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο και την Άννα-Μαρία Χατζηασλανίδου: 

Για το φετινό πρωτάθλημα: 

Το φετινό πρωτάθλημα είναι λίγο πιο ανταγωνιστικό, οι ομάδες όλες έχουν μεγαλώσει τα ρόστερ τους, έχουνε πάρει μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ και έτσι έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ μεγάλωσε το ρόστερ της και ο Παναθηναϊκός έκανε μεταγραφές και ο Άρης πήρες αξιόλογους παίκτες οπότε βλέπουμε ένα πρωτάθλημα ωραίο μέχρι στιγμής. 

Για το που κρίθηκε το Άρης-Πασ Γιάννενα: 

Τα Γιάννενα για εμένα είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος, δεν την πίστευε κανένας αυτή την ομάδα, η πορεία που έχουν κάνει τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων και ο προπονητής επίσης που για εμένα είανι δική του δουλειά αυτό που παρουσιάζεται φέτος , συνεχίζει να το εφαρμόζει ακόμη και τώρα στα play-off  όπου τακτικά αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζει τα παιχνίδια δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το είδαμε και εχθές μέσα στο γήπεδο, θεωρώ όμως ότι ο Άρης μέσα στο παιχνίδι του ήταν καλύτερος, βλέπω πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο απλά το μόνιμο πρόβλημα όλη τη χρονιά είναι ότι δεν έρχεται εύκολα το γκολ. 

Για το αν το πρόβλημα με τα γκόλ είναι θέμα δημιουργίας ή εκτέλεσης : 

Εγώ θεωρώ ότι είναι και θέμα ικανότητας όχι μόνο από τους σέντερ φορ αλλά και από τους πλάγιους. Πιστεύω πως είναι θέμα ικανότητας από όλη την ομάδα γιατί άλλο να το βλέπεις αυτό σε δύο-τρία παιχνίδια και άλλο όλη τη χρονιά. 

Για το αν μπορεί ο Άρης να λύσει αυτό το πρόβλημα και να πάρει τις νίκες που θέλει : 

Αυτό το γνωρίζει ο προπονητής, χρειάζεται χρόνο να δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα και ένας ποδοσφαιριστής προκειμένου να αφομοιώσει κάποια πράγματα και αυτά που ζητάει ο προπονητής χρειάζονται ώρες μέσα στο γήπεδο. Εγώ πάντως εχθές είδα κάποιες ωραίες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και χάρηκα με το πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι και πως διαβάζει τον αγώνα. Είδαμε στο πρώτο ημίχρονο έναν Άρη ο οποίος ήταν πάρα πολύ νωθρός ενώ στο δεύτερο ήταν ένας Άρης τελείως διαφορετικός που έβαλε παίκτες μέσα στα μεσοδιαστήματα, δημιούργησε πρόβλημα στον ΠΑΣ κλείνοντας  τον στην περιοχή, είχε κάποιες κεφαλιές οι οποίες μπορούσαν να γίνουν γκολ . Θεωρώ οι η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο έχει να κάνει και με την δουλειά του προπονητή. 

Για το 3-4-3 του Μπούργος :

Ένας προπονητής που έχει έναν-δυο μήνες στην ομάδα δεν μπορεί να γνωρίζει καλά τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του όσο καλός και έμπειρος προπονητής και να είσαι χρειάζεται χρόνος για να σου δείξει ποιος παίκτης έχει ψυχή για να παίξει, ποιος είναι τεχνικά καλύτερος, ποιος θα έχει καλύτερη σκέψη όλα αυτά χρειάζεται χρόνος για να τα δεις. Οπότε πιστεύω ότι και ο κόουτς μπορεί να μην έκανε την καλύτερη επιλογή στο 3-4-3 γιατί  είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος τρόπος παιχνιδιού, ήμουν ποδοσφαιριστής και το έχω δουλέψει είσαι πολύ καλός στο κέντρο σου αλλά στα πλάγια πάντα είσαι μειονεκτικά από τον αντίπαλο και θεωρώ ότι αμέσως το είδε ο προπονητής και το άλλαξε στο β’ μέρος. 

Για το πως είναι για έναν χαφ το 3-4-3: 

Χρειάζεται να κάνεις περισσότερα μέτρα μέσα στο παιχνίδι σου, να τραβιέσαι πλάγια, τα στόπερ σου πρέπει να κάνουνε καλύτερη δουλειά, το ένα σου το στόπερ πρέπει πλάγια να γίνεται μπακ. Είναι ένα σύστημα που ναι μέν είναι καλό αλλά πρέπει να το έχεις δουλέψει πάρα πολύ καιρό ώστε να το κάνεις αυτοματοποιημένα μέσα στο γήπεδο σου αλλά θεωρώ ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή δουλεύει πάρα πολύ καλά με ένταση, με κοντινούς χώρους. Από όσο μαθαίνω ο προπονητής δουλεύει με στόχο και αν κάνει και μεταγραφές το καλοκαίρι πιστεύω ότι θα φτιάξει ένα ρόστερ πολύ ανταγωνιστικό μέσα στο γήπεδο. 

Για το ΑΕΚ-Άρης: 

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία με το χθεσινό αποτέλεσμα και την εμφάνιση που έκανε μέσα στον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς για γερά νεύρα και από τις δύο ομάδες, και ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση άσχετα αν έφερε ισοπαλία. Πάει πιο οργανωμένος και διαβασμένος στα παιχνίδια, θα είναι δύσκολο το παιχνίδι δεν μπορώ να πω αν θα κερδίσει ο Άρης ή η ΑΕΚ εγώ πιστεύω πως όποιος δεν κάνει το λάθος αυτός και θα κερδίσει. 

Για την κατάκτηση της 3ης και 4ης θέσης : 

Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό γιατί είναι ένα τελείως αμφίρροπο πρωτάθλημα που είναι όλοι στον έναν βαθμό διαφορά και ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μέχρι την τελευταία στιγμή θα κρίνεται ποιος θα βγει τέταρτος και τρίτος και μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το κύπελλο η κατάκτηση του οποίου βγάζει απευθείας Ευρώπη .  

Για την νέα γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών και τα παιδιά που έχει αναλάβει : 

Εγώ κάνω αυτό που αγαπάω και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής μου άρεσε πάντα να βλέπω έναν νεαρό ποδοσφαιριστή από την αντίπαλη ομάδα και να τον θαυμάζω άσχετα αν ήμασταν αντίπαλοι, αν το έχεις αυτό από μικρός είναι μικρόβιο δεν αλλάζει και βλέπω ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο στα νεαρά παιδιά αρκεί να γίνεται σωστή δουλειά χωρίς να ασελγείς πάνω σε αυτά τα παιδιά για το συμφέρον το δικό σου . Πάντα σε αυτή την ηλικία την ηλικία πρέπει να υπάρχει πλάνο και να μπορείς να παίρνεις από κάθε ποδοσφαιριστή το 100% της βελτίωσης του. Σε αυτό το χώρο προσπαθώ να μην κοιτάζω φανέλες και σήματα, εγώ κάνω την δουλειά μου άσχετα για ποια ομάδα πρόκειται , πάντα έλεγα και παλαιότερα ότι είμαι υπέρ του Έλληνα αρκεί να είναι αντάξιος σε ότι κάνει, δεν ήμουν υπέρ των ξένων γιατί για να έρθουν στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν πολύ πιο μεγάλη διαφορά από τους Έλληνες και πάντα αυτό πλήρωνε ο κάθε ποδοσφαιριστής που ήτανε ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Βαφτίζαμε κάποιους ξένους Ροναλντίνιο και πάντα ο Έλληνας ήταν υποδεέστερος σε αυτό το κομμάτι. 

Για το αν ένας από τους στόχους του ως μάνατζερ είναι η ελληνοποίηση: 

Με τιμά ιδιαίτερα που γνωρίζεται ποιους παίκτες έχω και παρακολουθείται ακαδημαϊκό ποδόσφαιρο γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμένα ο στόχος μου είναι πρώτα από όλα να βγάλω παιδιά στην κοινωνία , το πρώτο πράγμα που κοιτάζω σε έναν ποδοσφαιριστή είναι το οικογενειακό περιβάλλον και αν το παιδί έχει το μυαλό για να μπορεί να στηρίξει όλο αυτό. Έχω αφήσει παιδιά γιατί το οικογενειακό περιβάλλον δεν ήταν αυτό που αρμόζει στην δικιά μου φιλοσοφία, εγώ για να ασχοληθώ με ένα παιδί θέλω να είανι τύπος και υπογραμμός στο σχολείο του, να είναι ένα υγειές οικογενειακό και να είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Αυτά είναι τα κριτήρια που βλέπω σε ένα παιδί και σίγουρα το ταλέντο. Τρία χρόνια έχω ρίξει πάρα πολύ δουλειά, πολλά χιλιόμετρα, αφοσίωση σε αυτό που κάνω, έχω αφήσει την οικογένεια μου , το παιδί μου πιστεύω ότι το κάνω αξιοκρατικά και ότι θα βγει κάτι καλό από αυτό. 

Για τον αν υπάρχει κάποιος παίκτης για τον Άρη ενόψει του καλοκαιριού :

Τον ξέρω τον πρόεδρο, μιλάμε , με εκτιμάει τον εκτιμάω ξέρει ότι αυτό που κάνω είναι καθαρά ποδοσφαιρικό δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. 

Για την προσπάθεια που γίνεται από τον Καρυπίδη : 

Για εμένα όποιος πει ότι είναι αποτυχημένος αυτός ο πρόεδρος δεν είναι του ποδοσφαίρου είναι κάτι άλλο. Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος έχει φτάσει με την τρέλα και την μαγκιά του τον Άρη εκεί που τον έχει φτάσει. Έχουμε τσακωθεί τα έχουμε ξαναβρεί, είναι άνθρωπος που λειτουργεί με το συναίσθημα μόνο έναν τέτοιον άνθρωπο ήθελε αυτή η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Θα έρθουν μεγαλύτερες επιτυχές στο μέλλον, ο Καρυπίδης είναι ένας άνθρωπος που όταν πατάς τον εγωισμό του αντιδρά.  

Για την ύπαρξη φιλάθλων και των δύο ομάδων στα γήπεδα : 

Συγκινήθηκα με την παρουσία των οπαδών του ΠΑΣ. Είδα φιλάθλους και των δύο ομάδων να χειροκροτάνε μαζί , είδα έναν κόσμο του ΠΑΣ να χαίρεται που βρίσκεται εκεί και βλέπει την ομάδα του. Εγώ πρόλαβα τέτοιες χρονιές γιατί παίζω ποδόσφαιρο από το 2002 οπότε είχα προλάβει καλές χρονιές όπου οι ομάδες ταξιδεύανε άσχετα αν υπήρχε βία. Γιατί όχι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να λέμε ότι όλοι θα πηγαίνουν για να δουν την ομάδα τους. Οι ανώτεροι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για ένα υγειές ποδόσφαιρο. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button