ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης: Η FIFA θέλει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 στο Μπερναμπέου

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία οραματίζεται τον τελικό του Μουντιάλ του 2030 στο «Μπερναμπέου» και βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου στο «Μπερναμπέου»;

Η FIFA θέλει το μεγάλο ραντεβού του 2030 να γίνει στο «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει προσεγγίσει τη «βασίλισσα» για να κλείσει συμφωνία. Οι απαιτήσεις για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιλαμβάνουν τη μη χρησιμοποίηση του γηπέδου για τρεις μήνες.

Η εξαιρετική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές θα βοηθήσει -όπως τονίζει σε ρεπορτάζ της η Marca- τη συμφωνία.

Η FIFA ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρη ότι το project για το Μουντιάλ του 2030 περνούσε από έναν βασικό άξονα που ήταν αυτός της Ισπανίας. Οι μόνες αμφιβολίες που εμφανίστηκαν προέρχονται από τις διαφορετικές θεσμικές κρίσεις στο ισπανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά, διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στην Ισπανία και σε έναν τελικό στο «παλάτι» της Ρεάλ.

Πέρα από αυτά τα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση ή έχουν πολύ μικρή σχέση με το ποδόσφαιρο, υπάρχει ένα άλλο σημείο συζήτησης γύρω από μια από τις προϋποθέσεις που απαιτεί η FIFA για να είναι ένα γήπεδο ως χώρος διεξαγωγής και αναφέρεται στον χρόνο μεταφοράς του χώρου στο ανώτατο σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η FIFA θέλει ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 να διεξαχθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Στη Ζυρίχη ξέρουν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί και δεν θέλει να εγκαταλείψει το γήπεδό της για τόσο καιρό.

Διακυβεύονται πολλά χρήματα και παρόλο που οι «Μπλάνκος» γνωρίζουν το κύρος και το τι θα σήμαινε ένας νέος τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου για το γήπεδο, η διαπραγμάτευση και η συμφωνία είναι ένα από τα βασικά σημεία για το έργο του 2030. Οι δύο οντότητες συζητούν ήδη, όπως κάνουν και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025.

Σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία, απομένει πολύς χρόνος και τελικά θα έρθει η συμφωνία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το τελικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 κυκλοφόρησε λιγότερο από ένα χρόνο πριν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button