Μπάσκετ

Πώς ο Άρης βγαίνει στην Ευρώπη και τους ομίλους

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ στην έβδομη θέση για να «τσεκάρουν» το Ευρωπαϊκό τους εισιτήριο για τους ομίλους του BCL.

Στη μάχη για τα τρία εισιτήρια των ομίλων του Basketball Champions League, ο Άρης θέλει να τερματίσει πάνω από την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ για να πετύχει τον φετινό του στόχο.

Στα δύο πιο ξεκάθαρα σενάρια, οι κιτρινόμαυροι πρέπει να κάνουν το 2/2. Για να περάσει ο Άρης την ΑΕΚ θα πρέπει η Ένωση να χάσει από τον ΠΑΟΚ και να ηττηθεί από τον Ολυμπιακό. Έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στις 12 νίκες και ο «Θεός του πολέμου» έχει την ισοβαθμία. Ακόμη και αν ΠΑΟΚ ή Προμηθέας είναι επίσης στην ισοβαθμία, ο Άρης θα παραμείνει πάνω από την ΑΕΚ.

Από την άλλη πλευρά για να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ, ο Άρης θέλει να κάνει το 2/2 και η ομάδα του Φώτη Τακιανού να ηττηθεί τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον Απόλλωνα, μένοντας στις 11 νίκες, μία λιγότερη από τον Άρη.

Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο όμως. Ακόμη και αν ο Άρης χάσει από τον Κολοσσό, στη περίπτωση που κερδίσει τον Προμηθέα με τουλάχιστον 18 πόντους, ο ΠΑΟΚ κάνει το 0/2 και το Περιστέρι κερδίσει τον Προμηθέα, τότε πάλι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη τερματίζει πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτή τη συζήτηση δε βάζουμε τον Προμηθέα καθώς η ομάδα της Πάτρας δεν επηρεάζει τις θέσεις στο BCL.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη κανονική διάρκεια, καθώς αν υπάρξει κάποια αλλαγή στα πλέι-οφ αυτή θα είναι η κατάταξη που θα παίξει ρόλο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button