Γενικά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από Δευτέρα

Δεν θα ισχύουν οι χιλιομετρικοί περιορισμό στις αγορές.Με μήνυμα στο 13032, που θα καλύπτει τον αποστολέα για τρεις ώρες, θα μπορεί να βγει κανείς από το σπίτι του για να ψωνίσει από την προσεχή Δευτέρα στα καταστήματα λιανικής, έχοντας και τις επιλογές της παράδοσης εκτός (click away) ή εντός με περιορισμούς (click inside), στην πρώτη χαλάρωση των μέτρων για το λιανεμπόριο από τον περασμένο Ιανουάριο και εν μέσω του τρίτου κύματος κορωνοϊού.

Όπως τόνισε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του προκαθορισμένου ραντεβού, με τους καταναλωτές να στέλνουν κενό SMS στο 13032, έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Θα επιτρέπεται η λειτουργία του click away και του click inside, με την παρουσία ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας του καταστήματος, αλλά με ανώτατο όριο τα 20 άτομα κατά περίπτωση. Παράλληλα θα τηρούνται όλα τα γνωστά μέτρα, δηλαδή η υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός κι εκτός καταστημάτων, τήρηση αποστάσεων, υγιεινή χεριών κλπ.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη, δεν πρόκειται να υπάρχουν πια χιλιομετρικοί περιορισμοί για τις αγορές με το 13032.

Εμπορικά κέντρα

Δεν θα λειτουργούν τα outlets, τα εμπορικά κέντρα, τα shops in shops και τα εκπτωτικά χωριά. Πάντως και αυτά ενδέχεται να λειτουργήσουν από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι προβλέπεται κόφτης στα μηνύματα στο 13032, με ένα μήνυμα μόνο ανά 24ωρο ανά κινητό τηλέφωνο, καθώς σε «δεύτερο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση». Δεν διευκρινίζεται πάντως τι γίνεται εάν έρθει στο 13032 μήνυμα από άλλο κινητό καταχωρημένο στο ίδιο πρόσωπο.

Ο ΓΓ Εμπορίου θύμισε ότι πρέπει πάντα να έχει ο καταναλωτής μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και ότι στην επιλογή του click away η πληρωμή γίνεται απαραιτήτως με κάρτα και όχι με μετρητά.

«Τώρα είναι η στιγμή ευθύνης για όλους», επισήμανε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Πηγή: Kathimerini.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button