ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Πόσα χρήματα έβγαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι τώρα στη Σ. Αραβία!

Ένα ομολογουμένως τεράστιο ποσό έχει βάλει στον λογαριασμό του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, από τότε που μετακόμισε στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο πριν, ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας πήρε την απόφαση να αφήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας μια πρωτοποριακή και επικερδή μεταγραφή στην Αλ Νασρ. Η μεταγραφή του Ρονάλντο έγινε γνωστή στις 30 Δεκεμβρίου 2022, περίπου ένα μήνα μετά τη λύση του συμβολαίου του με τη Γιουνάιτεντ.

Εκείνη την εποχή ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν από τους λίγους πρώτης διαλογής ποδοσφαιριστές που έκαναν την επιλογή να παίξουν στη συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, δημιούργησε μια νέα τάση και το επόμενο καλοκαίρι ακολούθησαν το παράδειγμά του αρκετοί πασίγνωστοι παίκτες. Ενδεικτικά, οι Καρίμ Μπενζεμά, Νεϊμάρ, Σαντιό Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Τζόρνταν Χέντερσον και Ριγιάντ Μαχρέζ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Marca, ο Πορτογάλος άσσος συμφώνησε για ένα τεράστιο συμβόλαιο περίπου 138 εκ. ευρώ ετησίως με την Αλ Νασρ. Και το οποίο αντιστοιχεί σε σχεδόν 2.653.846 ευρώ την εβδομάδα.

Και έχοντας πλέον φορέσει τη φανέλα του συλλόγου για περίπου 60 εβδομάδες, έχει κερδίσει γύρω στα 159.230.769 ευρώ!

Πέρα από το να παίζει ποδόσφαιρο βγάζοντας πραγματικά μια περιουσία, ο Ρονάλντο έχει δηλώσει επίσης ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α’ Σαουδικής Αραβίας έχει βελτιωθεί κατά πολύ από την άφιξή του.

Μιλώντας στα Globe Soccer Awards τον περασμένο μήνα, ο Ρονάλντο υποστήριξε τα εξής: “Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι χειρότερο από το γαλλικό πρωτάθλημα, κατά τη γνώμη μου. Στο γαλλικό πρωτάθλημα νομίζω ότι υπάρχουν δύο ή τρεις ομάδες με καλό επίπεδο.

Στη Σαουδική Αραβία τώρα νομίζω ότι υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός. Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, είναι απλά η γνώμη μου και έπαιξα εκεί ένα χρόνο, οπότε ξέρω τι λέω. Αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτεροι από το γαλλικό πρωτάθλημα, εξακολουθούμε να βελτιωνόμαστε”.

Η δήλωση αυτή, πάντως, προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση. Ένας από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που διαφώνησε έντονα ήταν ο Εντέν Αζάρ. Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά: “Δεν συμφωνώ μαζί του, αλλά αυτό είναι απλώς μια γνώμη.

Αν κοιτάξετε το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία, έχουν μεγάλους παίκτες, απλά όχι μεγάλες ομάδες. Στη Γαλλία ίσως τώρα έχουν λιγότερους μεγάλους παίκτες, αλλά έχουν μεγάλες ομάδες.

Είμαι σίγουρος ότι αν μια ομάδα της Λιγκ 1 έπαιζε με μια ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, θα κέρδιζε”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button