Απόψεις

Πρώτα η Γκόμελ και μετά τα υπόλοιπα…

Ο Άρης πρέπει να “καθαρίσει” την μπουγάδα με τους Λευκορώσους και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τον αντίπαλο του στην επόμενη φάση, που θα είναι λογικά η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Βήμα-βήμα πρέπει να προχωρήσει ο “Θεός του πολέμου”, βλέποντας αποκλειστικά πως θα καταφέρει να αφήσει εκτός την Γκόμελ και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τους επόμενους αντιπάλους του. Πριν από τρία καλοκαίρια ήταν η Παρτιζάν, πρόπερσι η Ριέκα και την προηγούμενη χρονιά η Κουόπιο, που περίμεναν τον Άρη στην επόμενη φάση, αλλά αυτός δεν φάνηκε συνεπής στο… ραντεβού του.

Πρώτα η Μόλντε, μετά η Κόλος Κοβαλίβκα και τέλος η Αστάνα, του στέρησαν το όνειρο για να παλέψει προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φέτος πρέπει να είναι πιο διαβασμένος και συγκεντρωμένος, παρά τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ του και τη δεδομένη ανετοιμότητά του, να μπει στο γήπεδο και να πάρει την πρόκριση.

Δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίσει το γεγονός ότι θα παίξει και τα δύο παιχνίδια με τους Λευκορώσους στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ούτε ότι η Γκόμελ θα έχει μία δεκαήμερη παρουσία στη Θεσσαλονίκη. “Ατού” για τον Άρη είναι ο Χερμάν Μπούργος, ο οποίος είναι “μπαρουτοκαπνισμένος” στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ξέρεις τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αναμετρήσεων.

Παρότι είμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν, τα παιχνίδια με την Γκόμελ μπορούν να στιγματίσουν την πορεία της ομάδας, καθώς μία πρόκριση θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για παρουσία στους ομίλους, ενώ ένας αποκλεισμός θα είναι ακόμη πιο οδυνηρός απ’ ότι οι τρεις προηγούμενοι. Αυτός που πρέπει αν είναι πάντως στις επάλξεις και να βοηθήσει την ομάδα να πάρει την πρόκριση είναι ο κόσμος, που πρέπει να γίνει ο δωδέκατος παίκτης της…

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button